Vodafone, met de nieuwe Giga Ricarica 10 verandert alles: hoe het werkt

Vodafone lanceert de nieuwe Giga Ricarica 10 cut. Je betaalt 10 euro, maar je krijgt maar 9 euro verkeer en 3 GB data. Geactiveerd vanaf 15 oktober

Na de Giga Ricarica 5, komt vanaf 15 oktober Vodafone’s Giga Ricarica 10: met 10 euro krijgen we 9 euro verkeer en 3GB data, een maand lang te gebruiken. Vodafone voegt daarom een nieuwe herlaadbeurt toe met een verplichte promotie die automatisch wordt gedeactiveerd.

De Giga Ricarica 10 vervangt de standaard herlaadbeurt van 10 euro, met 10 euro aan verkeer, die momenteel op de markt is. Het zal worden verkocht in dezelfde verkooppunten: bars, tabakswinkels, krantenkiosken, SisalPay- en Lottomatica-punten en zelfs Autogrill. Het aanbod dat automatisch met deze herlading wordt geactiveerd, bepaalt dat de GB aan verkeer een aanvulling zullen zijn op, en geen vervanging van, de GB die reeds inbegrepen zijn in het tariefplan dat eerder door de gebruiker werd gekozen. De stap van Vodafone om standaardherlaadbeurten te vervangen door herlaadbeurten met een verplichte promotie sluit aan bij wat TIM al heeft gedaan met zijn Ricarica+. Vanaf 15 oktober zijn opwaarderingen van €5 en €10 met gelijkwaardig beltegoed alleen online beschikbaar: via de MyVodafone app en de officiële website van de operator, maar ook bij online banken en geldautomaten en Postamat.

Giga Ricarica 10: hoe het werkt

Vodafone’s Giga Ricarica 10 kost €10 en biedt €9 aan telefoonverkeer. De resterende euro wordt gebruikt om de verplichte promotie voor 3 GB data te activeren die binnen een maand na de herlading moet worden gebruikt. Aan het einde van de maand wordt de promotie automatisch gedeactiveerd. Na het opladen met Giga Ricarica 10 ontvangt de klant twee sms-berichten: het eerste is voor het opladen van 9 euro beltegoed, het tweede is voor het activeren van het extra dataverkeer. Aan het einde van de maand ontvangt u een laatste sms ter bevestiging van de deactivering van de verplichte promotie. Als we twee Giga 10 herladingen op één dag doen, zullen de gegevens van de promoties bij elkaar worden opgeteld, maar niet als we dat op twee verschillende dagen doen. Dus, als we vandaag twee Giga Ricarica 10 doen, hebben we 18 euro aan verkeer en 6 GB aan data om in de volgende dertig dagen te gebruiken. Als we vandaag één Giga Ricarica 10 doen en morgen één, hebben we €18 aan dataverkeer en 3GB aan data die een maand na de datum van de tweede herlading verloopt.

Een Vodafone herlading van €13 komt

Naast de Giga Ricarica 5 en de Giga Ricarica 10 is er ook een nieuwe Vodafone herlaadwaarde die mogelijk al op 15 oktober komt: de €13 herlaadwaarde. Deze verlaging van het herlaadbedrag zou nuttig zijn voor gebruikers die zich hebben geabonneerd op promoties die minder dan 15 euro kosten en die, met een herlaadbedrag van 20 euro, over extra beltegoed zouden beschikken dat in het dagelijks leven weinig nut heeft.