Cato Networks biedt MSP’s toegevoegde waarde

Om channelpartners veilige marges en meer flexibiliteit bij het sluiten van deals te bieden, heeft Cato Networks zijn wereldwijde partnerprogramma geactualiseerd. MSP’s krijgen er nu ook betere functies en nieuwe training in. Hiermee wil Cato nieuwe partners aantrekken.

Cato Networks, producent van netwerk- en beveiligingsdiensten en een SASE-platform dat deze combineert, introduceert een nieuw, wereldwijd partnerprogramma. In Duitsland heeft Cato momenteel 35 wederverkopers en managed service providers (MSP’s). De MSP’s zullen nu ook in het programma worden opgenomen. Zij zullen vooral profiteren van een hogere winstgevendheid, meer flexibiliteit en betere marketingondersteuning.

De belangrijkste toevoegingen zijn flexibele licenties en facturering, beveiligde marges en een herzien partnerportaal. Het partnerprogramma is gestructureerd in vier dimensies:

Flexibiliteit

Er zijn nu veel aanbiedingen voor SASE-diensten. Om zich van andere verkopers te onderscheiden, zegt Cato dat het een flexibel partnerprogramma nodig heeft. Het Cato Global Partner Program verbetert elk bedrijfsmodel met nieuwe margestructuren, factureringscycli en bestelschema’s. Daarnaast heeft Cato het traceren van leads verbeterd met een pijplijnbeheerinterface.

Rendement op investering

Met het Assured Margins-programma wil Cato ervoor zorgen dat partners altijd solide marges ontvangen. Zelfs als ze hun winsten hebben verlaagd om een deal te winnen. Bovendien verhoogt het partnerprogramma de marges voor beheerde diensten, waardoor de winstgevendheid van MSP’s verbetert. Partners krijgen ook een betere bescherming van hun bedrijf door middel van verbeterde kortingen bij dealregistratie.

Marktpenetratie

Om alle kanaalpartners te helpen de markt beter te penetreren, biedt Cato gratis online en on-demand certificeringscursussen en trainingsmateriaal aan in het SASE Training Centre. Daarnaast is er, ter ondersteuning van partnermarketing, een reeks leadgeneratiematerialen, waaronder self-branding assets, een verkoopbibliotheek en vooraf opgestelde campagnes.

Kanaaldifferentiatie

Volgens Cato kunnen MSP’s en resellers zich met de cloud-native SASE-architectuur onderscheiden van de concurrentie. Cato biedt ook andere diensten aan, zoals Zero Trust Network Access, Cloud Datacenter Integration en een self-service beheertoepassing. Tier 1-ondersteuning wordt geboden door zogeheten Distinguished Support Providers. Deze worden opgeleid om te voldoen aan strikte KIP’s op het gebied van doeltreffendheid van de ondersteuning, opleiding van het personeel, technische deskundigheid en beschikbaarheid.

Cato volgt wereldwijd een channel-first-strategie en probeert het grootste deel van zijn activiteiten via partners te doen. In sommige gevallen is er nog directe verkoop. Dit moet echter op lange termijn worden vermeden door de uitbreiding van het net van kanalen. Verwacht wordt dat naast Nuvias ook andere distributeurs in de komende twee maanden met de samenwerking zullen beginnen.