Wat is de Apple App Store?

De Apple App Store is een online winkel voor het kopen en downloaden van softwareapplicaties en mobiele apps voor Apple computers en apparaten. De App Store debuteerde aanvankelijk als een online app store voor mobiele apparaten, mogelijk gemaakt door de iOS-winkel voor mobiele apparaten van Apple, zoals de iPhone, iPad en iPod touch, maar is sindsdien uitgebreid met een Mac App Store voor het kopen van applicaties voor Mac OS X personal computers. De Mac App Store is alleen toegankelijk voor pc’s met Mac OS X Snow Leopard, Mac OS X Lion of een latere versie van Mac OS X.

De Apple App Store dient als de enige manier om native iOS-applicaties te downloaden zonder het apparaat te jailbreaken, en apps kunnen rechtstreeks naar het apparaat zelf worden gekocht en gedownload, of ze zijn toegankelijk via de iTunes-software van Apple en vervolgens overgebracht naar het iOS-apparaat. Apps kunnen ook worden gedeeld tussen meerdere iOS-apparaten en Mac OS X-computers met de gratis iCloud-service van Apple.

Er zijn meer dan 500,000 apps beschikbaar in de Apple App Store, die de ‘app store’-markt deelt met vergelijkbare aanbiedingen zoals de Android Market en Amazon’s Appstore voor Android-apparaten, de Blackberry App World voor Blackberry-apparaten en de Nokia for Ovi Store . Softwareontwikkelaars kunnen hun eigen mobiele apps uitbrengen voor de Apple App Store met de Software Development Kit voor iPhone OS. Deze apps kunnen gratis worden gedownload of gekocht door gebruikers, waarbij de inkomsten voor de laatste worden gedeeld tussen Apple (30 procent) en de softwareontwikkelaar (70 procent).