Hoe u uw Apple ID-wachtwoord kunt wijzigen of resetten

Wilt u uw Apple ID-wachtwoord wijzigen of resetten? Ontdek hoe nu met een van de apparaten van het bedrijf uit Cupertino

De Apple ID is een van de voorrechten van alle gebruikers die een iPad, iPhone of een ander apparaat van het merk bezitten. Het is de account waarmee u zich kunt verifiëren in alle diensten die het bedrijf aanbiedt, zoals iTunes, iCloud, FaceTime of de App Store. U moet een profiel aanmaken met een gebruikersnaam, e-mailadres en wachtwoord

Er worden slechts één gebruikersnaam en wachtwoord aangemaakt, zodat u hetzelfde account kunt gebruiken voor elk Apple apparaat dat u bezit. Als je een nieuw apparaat hebt gekocht en je wilt weten wat je Apple ID is, ga je gewoon naar Instellingen op je oude iPhone of iPad en zie je het bijbehorende e-mailadres. In sommige gevallen is het niet genoeg om je ID te kennen, want je moet ook je wachtwoord onthouden. Er zijn verschillende trucs om uw wachtwoord op te vragen, te wijzigen of te resetten. Het doel is toegang te krijgen tot elke dienst die Apple aanbiedt, zonder gedoe of storingen.

Het Apple ID-wachtwoord wijzigen of resetten

Het Apple ID-account is een vereiste voor elke gebruiker die gebruik wil maken van een dienst van het bedrijf uit Cupertino: van het downloaden van apps uit de App Store, tot het luisteren naar nummers van Apple Music, tot het opslaan van gegevens in iCloud, enzovoort. De eerste vereiste voor het wijzigen of opnieuw instellen van uw wachtwoord is dat u het e-mailadres kent dat aan uw account is gekoppeld.

Als u uw wachtwoord wilt wijzigen en u uw huidige wachtwoord kent, kunt u een nauwkeurige procedure volgen op iPhone en iPad met iOS 10.3 of hoger. Ga naar Instellingen > Uw naam > Wachtwoord & Beveiliging. Tik dan op “Wijzig Wachtwoord”. Om verder te gaan moet u uw huidige wachtwoord invoeren en een bevestiging geven om een nieuw wachtwoord te kiezen. Nu zal het systeem u vragen het te wijzigen door te tikken op Wijzig Wachtwoord. Zodra u uw wachtwoord hebt ingevoerd en bevestigd, kunt u zich met de nieuwe sleutel aanmelden bij uw Apple ID.

Als u uw Apple ID-wachtwoord vanaf uw Mac wilt wijzigen, gaat u naar Beveiliging > Wachtwoord wijzigen. Nadat u uw huidige wachtwoord hebt ingevoerd, moet u uw nieuwe wachtwoord invoeren en naar Bevestigen gaan. Zoals u kunt zien, zijn de stappen eenvoudig en gemakkelijk, en kunt u de inloggegevens voor elk apparaat en elke service wijzigen.

En u weet uw Apple ID-wachtwoord niet meer?

Als u uw beveiligingssleutel bent vergeten, moet u deze opnieuw instellen en van voren af aan beginnen. Maar de procedure is ingewikkelder. Alles verandert afhankelijk van de beveiligingsinstellingen die je hebt gekozen bij het aanmaken van je Apple ID. Er zijn twee soorten beveiliging: beveiligingsvragen en tweestapsverificatie. Gelukkig heeft Apple een gedetailleerde handleiding beschikbaar gesteld voor degenen die hun wachtwoord zijn vergeten en dit opnieuw willen instellen. Volg deze stappen om uw beveiligingssleutel te wijzigen en alle Apple diensten zonder problemen te gebruiken.