Schneider Electric, StorMagic en HPE brengen “Edge in a Box”-oplossing

De bedrijven Schneider Electric, StorMagic en Hewlett Packard Enterprise hebben hun krachten gebundeld en een gezamenlijke oplossing ontwikkeld voor edge computing. Edge computing-omgevingen moeten met de bundel eenvoudig te realiseren zijn.

De gezamenlijke “Edge in a Box”-oplossing van Schneider Electric, StorMagic en Hewlett Packard Enterprise is een combinatie van het “Wall Mount EcoStruxure Micro Data Center” van Schneider Electric, de “SvSAN-software” van StorMagic en ProLiant-servers van HPE. De combinatie – dus het doel – is een eenvoudig te installeren IT-systeem voor edge computing-omgevingen.

Doelgroep en componenten

De Edge in a Box-oplossing is een gezamenlijk product van Schneider Electric, StorMagic en HPE.

De oplossing is geschikt voor bedrijven van elke omvang – van één locatie tot duizenden installaties. De oplossing zelf is ontworpen om te voldoen aan de rekenkrachtvereisten van kleinere, lokale IT-omgevingen die worden geïntegreerd. Tot de doelgroep behoren bijvoorbeeld supermarktketens, apotheken, benzinestations, universiteiten, ziekenhuizen en onderzoeklaboratoria. Het systeem bestaat uit twee HPE ProLiant-servers, naar keuze met VMware vSphere, Microsoft Hyper-V of Linux KVM hypervisor. Het heeft ook een APC Smart-UPS lithium-ion UPS, evenals een rack PDU en een HPE Aruba netwerkoplossing. Het systeem is ontworpen om randapplicaties te draaien met constante uptime.

Beheer op afstand

Met realtime gegevensanalyses en voorspellende servicemogelijkheden stelt de functie voor beheer op afstand van EcoStruxure IT-eindgebruikers in staat samen te werken met beheerde serviceproviders.

Schneider Electric biedt eindgebruikers en IT-wederverkopers een gratis 30-dagen proefversie van “EcoStruxure IT Expert”. De open API maakt volledige integratie met beheerplatforms van derden mogelijk en verhoogt de veerkracht op meerdere edge locaties zonder dat lokale IT-ondersteuning nodig is. Klanten kunnen ook gebruikmaken van Schneider Electric’s “EcoStruxure Asset Advisor” service- en servicebureau voor 24/7 bewaking op afstand en probleemoplossing.

Wereldwijde beschikbaarheid via het kanaal

Het 6U Wal- Mount systeem is nu wereldwijd verkrijgbaar. Prijzen en kortingen zijn beschikbaar via de StorMagic en APC by Schneider Electric channel partnerprogramma’s.