Devolo presenteert dLAN met 500 megabit per seconde

De nieuwste powerline-apparaten van Devolo hebben een transmissiesnelheid van 500 megabit per seconde. De fabrikant vult ook het bestaande dLAN AV-assortiment aan.

Op de CeBIT presenteert Devolo zijn nieuwste dLAN-generatie, die snel zijn tot 500 megabit per seconde. Bovendien hebben de apparaten een groter bereik, zodat bijvoorbeeld tot vier HDTV-kanalen parallel via het thuisnetwerk kunnen worden doorgegeven. De powerline-apparaten worden in september van dit jaar op de markt gebracht.

Met de dLAN 200 AV Wireless N maakt de fabrikant het dLAN 200 AV-portfolio compleet: De compacte dLAN-adapter is uitgerust met interne WLAN-antennes en maakt het mogelijk om snel en eenvoudig WLAN-zones in te stellen voor draadloos surfen in het dLAN-netwerk. Ondersteuning van de snelle WiFi-N standaard garandeert het gebruik van de volledige dLAN bandbreedte van 200 megabit per seconde. Bovendien heeft het product drie Ethernet-aansluitingen en kan het dus meerdere netwerkcompatibele apparaten op één adapter bedienen. USB-apparaten zoals printers, harde schijven of webcams kunnen via de geïntegreerde USB-poort probleemloos in het dLAN-thuisnetwerk worden geïntegreerd.

Set-top box

De fabrikant uit Aken, Duitsland, presenteert ook de dLAN-TV-Sat, een oplossing voor eenvoudige distributie van satelliet-tv-signalen die geen coaxkabel nodig heeft voor de overdracht. Met de dLAN-TV-Sat-1300-HD-ontvanger stelt het bedrijf zijn eerste set-top box voor die ook geen coaxkabel nodig heeft. HDMI-interface en digitale audio-uitgang voor overdracht naar de TV en het surround sound-systeem. De dLAN-TV-Sat-300-HD is bovendien een videorecorder met EPG-ondersteuning. USB-apparaten voor massaopslag, zoals harde schijven of sticks, kunnen gemakkelijk als opslagmedia worden gebruikt.

CeBIT 2010, Hal 15, Stand D24