Nokia’s 25 euro mobiele telefoon met een batterij die een maand meegaat. Foto

Het zal geen smartphone zijn die Nokia’s terugkeer markeert, maar een eenvoudige mobiele telefoon. Het toestel gaat slechts 26 dollar kosten en wordt begin 2017 gelanceerd

Nokia is terug op de markt. Officieel. De Finse fabrikant heeft zojuist zijn eerste nieuwe mobiele telefoon onthuld. Het toestel is gemaakt in samenwerking met HMD Global en krijgt een 2,4-inch scherm, een toetsenbord en zelfs FM-radio.

Geen smartphone, maar een ouderwetse mobiele telefoon. Nokia 150, zoals het toestel heet, doet denken aan sommige van de eerste mobiele telefoons die door het in Espoo gevestigde bedrijf werden gemaakt. Mobiele telefoons die, voor de komst van smartphones, ongeëvenaard waren. Nokia was jarenlang een symbool van betrouwbaarheid: zijn producten waren praktisch onverwoestbaar. Toen kwam de iPhone en alles veranderde. De samenwerking met Microsoft mocht niet baten en de Finse fabrikant zag zich uiteindelijk genoodzaakt zich terug te trekken. Nokia maakt dus een comeback met dit nieuwe toestel, al zal het evenement dat zijn terugkeer zal markeren ongetwijfeld het Mobile World Congress in Barcelona zijn.

Functies van de Nokia 150

(Overgenomen van YouTube)

Terwijl Nokia wacht met het onthullen van zijn eerste smartphones na bijna een jaar inactiviteit, onthult het de Nokia 150, een toestel dat vooral bedoeld is om te bellen en een paar sms’jes te sturen. Laten we nu eens kijken naar de technische kenmerken van de telefoon. Wat multimedia-functionaliteit betreft, beschikt de Nokia 150, naast de FM-radio, over een basiscamera (zoals de eerste mobiele telefoons van de tweede generatie) en een MP3-speler. Het toestel beschikt ook over een Bluetooth-verbinding en een MicroSD-sleuf. De echte kracht is echter de batterij, die tot een maand meegaat in de stand-by modus. Tot zover de smartphone. En een dual-sim versie is ook gepland. Voor geïnteresseerden: de Nokia 150 gaat begin 2017 in de verkoop voor $26 (ongeveer €25) en zal verkrijgbaar zijn in Azië, Europa en het Midden-Oosten.