Taalbarrières overwinnen met Travis Touch

Travis wil de Duitse markt veroveren met een pocket vertaler. De Travis Touch kan draadloos worden opgeladen en ondersteunt momenteel meer dan 100 talen. Dit wordt mogelijk gemaakt door het samenvoegen van 16 vertaalmachines, waaronder diensten van Microsoft en Google.

Samen met de combinatie van kunstmatige intelligentie (AI) en machinaal leren, zegt Travis dat het de meest nauwkeurige vertaling biedt die beschikbaar is. Het apparaat combineert verschillende vertaalmachines met AI. Dankzij de speciale knoppen kunnen gebruikers volgens de fabrikant een zinvol gesprek voeren waarbij non-verbale communicatie en oogcontact mogelijk blijven.

De Travis Touch is voor testdoeleinden gebruikt in verschillende omgevingen waar nauwkeurige vertalingen nodig zijn. Tot dusver zijn er veel positieve resultaten, onder meer van de Nederlandse politie, alsook van medische instellingen en strijdkrachten die betrokken zijn bij het testen van Travis Touch. In tegenstelling tot een mobiele app heeft het handheld-apparaat verbeterde non-verbale communicatie en oogcontact.

De adviesprijs is momenteel €249.

Over Travis en contact voor resellers

Travis is opgericht in 2017 en heeft zijn hoofdkantoor in Rotterdam, Nederland, en productfaciliteiten in Shenzhen, China. Binnen acht maanden na de oprichting is het eerste product al geleverd. Meer informatie is te vinden op de webistes www.travistranslator.com en www.indiegogo.com. Geïnteresseerde detailhandelaren kunnen per e-mail contact opnemen met Grace Liu voor details over een samenwerking.