Tables is Google’s nieuwe app voor het organiseren van workflows

Google lanceert de nieuwe Tables-app: een intuïtieve en gebruiksvriendelijke workflow-organiser

Een app voor het bijhouden van werk en het organiseren van workflows is de nieuwste innovatie van Area 120, Google’s incubator voor experimentele projecten. De naam is Tables en het zal gebruikers in staat stellen om werk automatisch te plannen en e-mails of chat-berichten te sturen om wijzigingen en deadlines door te geven.

Tables is gemaakt als een geïntegreerde tool in Google’s G Suite ecosysteem, waardoor gebruikers gegevens direct uit Sheets kunnen importeren, delen met teamleden en taken kunnen toewijzen door Google Contacts direct uit hun adresboek te selecteren. Het is een planningsapp die gebruikers kostbare tijd bespaart die kan worden besteed aan werken in plaats van aan het bijhouden van taken. Tables is momenteel alleen beschikbaar in de VS en biedt zowel een gratis plan als een betaald plan met een maandelijks abonnement dat extra functies bevat.

Tables, hoe Google’s nieuwe app werkt

De Tables-tool is door Google ontworpen om de voortgang van een project bij te houden zonder dat deze handmatig hoeft te worden bijgewerkt. Met de nieuwe app ontvangen teamleden automatisch herinneringen aan deadlines, terwijl taken die moeten worden voltooid, kunnen worden toegewezen afhankelijk van de beschikbaarheid van een van de teamleden. In geval van een probleem brengt de tool het hele team op de hoogte, zodat het met spoed kan worden aangepakt.

De dienst is ontworpen voor uiteenlopende sectoren: van projectbeheer, IT-ondersteuning, toezicht op klantenrelaties en productontwikkeling en -lancering tot personeelsbeheer. De app is onderverdeeld in Bots, waarmee gebruikers automatische acties kunnen instellen, zoals het verzenden van e-mailherinneringen en wekelijkse rapportupdates. Daarnaast kunnen gebruikers kiezen uit roosters, lijsten, prikborden en kaarten.

Tabellen, een geïntegreerde tool met Google

De nieuwe app is volledig geïntegreerd met de G Suite-dienst van Google en stelt gebruikers in staat gegevens te importeren uit Sheets, of in .CVS-formaat of andere sjablonen die beter aansluiten op de behoeften van de gebruiker. Tabellen hebben ook toegang tot Contacten en Groepen, waarvan de interface onlangs is vernieuwd, maar bovenal is het compatibel met Slack-chat.

Tabellen, release en kosten

Tabellen is alleen in de VS in bèta uitgebracht, maar Google is van plan de tool wereldwijd uit te rollen zodra het testen is voltooid. Google biedt gebruikers een gratis maandabonnement met 100 tabellen, 1 GB aan bijlagen, 50 shares en andere functies in een beperkte vorm. Het betaalde plan kost $10 per maand per gebruiker en omvat 1.000 tabellen, 10GB aan bijlagen, 500 acties en voegt geavanceerde functies toe.