Telekom-technologieleider Folz verlaat telecomaanbieder

Na vier jaar bij T-Home verlaat Roland Folz, divisiedirectielid voor technische service, Deutsche Telekom. Binnenkort wordt een opvolger benoemd.

Per 1 mei legt T-Home CTO Roland Folz zijn functie neer. Hij verlaat het bedrijf op eigen verzoek om zich aan andere professionele taken te kunnen wijden.

“Ik betreur het besluit van Roland Folz om Deutsche Telekom te verlaten. In de afgelopen jaren heeft hij zich zeer betrokken getoond bij de belangen van de klant in de technische dienst,” aldus Niek Jan van Damme, lid van de Raad van Bestuur van Deutsche Telekom Sales & Service Deutschland en voorzitter van de Raad van Bestuur van T-Home.

Folz is sinds juli 2005 lid van de Raad van Bestuur van T-Home. In januari 2007 nam hij, als gevolg van een interne herstructurering, de nieuwe directieafdeling “Technische klantendienst” over. Hij is verantwoordelijk voor het verhogen van de kwaliteitsdoelstellingen voor de installatie en het opheffen van storingen van alle TC-lijnen. Dit omvat ook het naleven van de dienstregelingen van de servicetechnici.

Telekom is voornemens binnenkort een opvolger voor Folz aan te wijzen.