Secure Mobile Device Management met Sophos

Intelligente communicatie en veilige integratie van mobiele apparaten ligt Sophos na aan het hart: een gesprek met Sascha Pfeiffer, Director Sales Engineering bij de fabrikant, die partner is van de ENTERPRISE MOBILITY SUMMIT 2015.

Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van enterprise mobility?

Op 8 en 9 oktober vindt de Summit plaats in Villa Kennedy in Frankfurt.Het nichebestaan van MDM is volledig omgeslagen. Netwerkgrenzen vervagen steeds meer en mobiele apparaten worden steeds vaker gebruikt – zelfs voor het uitwisselen van gevoelige bedrijfsgegevens. De grootste uitdaging is hier de gebruiksvriendelijkheid op de eindapparatuur te handhaven, zodat de gebruiker zijn apparaat zoals gewoonlijk kan gebruiken, maar toch aan de passende beveiligingsrichtlijnen voldoet. De naadloze integratie van MDM-oplossingen in de rest van het IT-beveiligingsconcept van een bedrijf wordt ook steeds belangrijker. Geïsoleerde oplossingen zijn niet meer van deze tijd. Er moet intelligente communicatie zijn tussen apparaten en ingezette oplossingen om de steeds veelzijdiger cyberaanvallen te kunnen stoppen.

Wat zijn uw onderwerpen op de top?

Om aan de beveiligingseisen te kunnen voldoen, moeten technologieën als encryptie, malwarebescherming of NAC op zinvolle wijze met elkaar worden verbonden. Sophos vergemakkelijkt dit door hun onderlinge communicatie en centraal beheer. Er is een zeer hoge mate van fragmentatie in termen van apparaatklassen, besturingssystemen en functies. Gebruikers profiteren van Sophos dat enterprise mobility management (EMM) voor BYOD-omgevingen vereenvoudigt en de beveiliging van gegevens maximaliseert. Met Sophos Mobile Control (SMC) kunnen alle apps, apparaten en gegevens in beeld worden gehouden. SMC biedt uitgebreide beveiliging – van eersteklas bescherming tegen malware tot het veilig delen van gevoelige documenten met behulp van encryptie.