Wat is een PKF-bestand?

De bestandsextensie PKF wordt voornamelijk gebruikt door de audiobewerkingssoftware “Audition” om zogenaamde piekbestanden te identificeren. Zij maken de visuele weergave van informatie van een WAV-bestand mogelijk – bijvoorbeeld door golfvormen. Bestanden in een overeenkomstig formaat kunnen “floating point data” opslaan. Dit betekent dat golfvormgegevens boven 0 dB ook kunnen worden gevisualiseerd. Dit is handig wanneer een overeenkomstig audiobestand moet worden bewerkt. De overeenkomstige extensie is gebruikelijk sinds Audition CS 5.5. Voorheen werden overeenkomstige bestanden alleen gemarkeerd met de extensie “pk”.

Gegevens versleutelen met SecretAgent PKF-bestanden

De extensie wordt ook gebruikt door bestanden van de SecretAgent beveiligingssoftware. In dit geval staat de afkorting voor “SecretAgent Key File”. Het wordt hoofdzakelijk gebruikt om bepaalde informatie te coderen of om digitale handtekeningen te creëren. Het PFK-bestand bevat gecodeerde gebruikers-ID’s en/of afdoende beveiligde wachtwoorden. Dergelijke bestanden kunnen alleen worden geopend met de commerciële software van de fabrikant.

PKF als identificatie voor modelelementgegevens van Artego Artisan Studio

De extensie bestaat ook in de modelleringstoolsuite “Artisan Studio” van Artego. Hier wordt duidelijk gemaakt dat het om specifieke modelelementgegevens gaat. Een volledige gegevensreeks bestaat uit zowel PKF-bestanden als ten minste één MDF-bestand dat het eigenlijke model bevat. Een PKF-bestand staat voor een “pakket”. In de software is dit de identificatie voor een groep modelelementen. De desbetreffende bestanden kunnen alleen worden geopend met de commerciële software van de fabrikant.