Roomz zaalreserveringssysteem bij Also

Het Roomz zaalreserveringssysteem en de displays voor vergaderzalen zijn nu beschikbaar bij Also. Dit om tegemoet te komen aan de trend naar digitale signalisatie en ruimtemanagement die zich in bedrijven voordoet in het kader van de digitalisering.

Werd het boeken en beheren van kamers in het verleden vaak handmatig gedaan, tegenwoordig wordt steeds meer gebruik gemaakt van tijdbesparende, digitale kamerboekingssystemen. Het Swiss Roomz systeem, bestaande uit draadloze displays voor vergaderzalen en een bijbehorend systeem voor het boeken van zalen, geeft een actueel overzicht van de bezetting van de betreffende zaal. Bovendien kunnen de gebruiksgegevens statistisch worden geëvalueerd. Dit zou tijd, middelen en zenuwen moeten besparen.

Volgens de fabrikant hebben de displays een batterijlevensduur van meer dan twee jaar. In combinatie met overeenkomstige sensoren kan het systeem automatisch de aan- en afwezigheid van deelnemers detecteren en de ruimte vrijgeven wanneer deze leeg is. Daarnaast zijn er ook sensoren voor werkplekken waarmee het gebruik ervan kan worden geregeld.

Simone Blome-Schwitzki, woordvoerster van de directie van Also Germany, over de uitbreiding van het portfolio: “De displays voor vergaderruimtes en het Roomz-beheersysteem zijn een logische en zeer innovatieve uitbreiding van ons aanbod voor de slimme, digitale vergaderruimte.”

Thomas Freiherr, Roomz Sales Manager Duitsland, wil de distributieovereenkomst gebruiken om “veel bedrijven te overtuigen van de voordelen van optimaal ruimte- en werkplekgebruik met Roomz.”