Emm

Enterprise Mobility Management (EMM) hanteert een alomvattende benadering voor het beveiligen en beheren van het gebruik van smartphones, tablets en andere mobiele apparaten in bedrijfsomgevingen.

Bedrijven worden geconfronteerd met een breed scala aan beveiligings- en productiviteitsproblemen die voortkomen uit het toenemende aantal mobiele apparaten dat door werknemers naar de werkomgeving wordt gebracht voor gebruik en connectiviteit op bedrijfsnetwerken (ook bekend als ‘Bring Your Own Device’ of BYOD), en enterprise mobility management is een holistische strategie om deze zorgen te beheersen.

Afbeeldingsbron: Nestweaver

Een verzameling afkortingen voor beveiliging van mobiele apparaten: EMM, MDM, MAM, MIM en MSM

Enterprise Mobility Management wordt vaak gebruikt in combinatie met Mobile Device Management (MDM), waarbij het voornamelijk gaat om het beschermen van bedrijven tegen ongeautoriseerde toegang tot mobiele apparaten, en is ontworpen om de gegevens van gebruikers te beschermen en om gebruikers tools te bieden om efficiënter en productiever te werken terwijl de beveiliging van hun apparaten en de gegevens die erop staan.

De holistische benadering

De holistische benadering van Enterprise Mobility Management voor het beveiligen en beschermen van het gebruik van mobiele apparaten kan ook betrekking hebben op beheer van mobiele toepassingen (MAM), beheer van mobiele informatie (MIM), beheer van mobiele inhoud (MCM) en beheer van mobiele beveiliging (MSM). Hiertoe kan mobiel beheer voor ondernemingen een combinatie van beveiligings- en productiviteitsoplossingen en -diensten omvatten om een ​​uitgebreide strategie voor mobiel apparaat en beveiligingsbeheer te creëren.