Landesk koopt AppSense

Met de overname van AppSense koopt Landesk, leverancier van softwareoplossingen, het zevende bedrijf in de afgelopen vijf jaar.

Landesk is van plan AppSense over te nemen, een leverancier van oplossingen voor het beheer van gebruikersprofielen. Dit is de zevende bedrijfsovername van Landesk in de afgelopen vijf jaar.

In 2015 nam het in Salt Lake City gevestigde Landesk Xtraction Solutions over, een bedrijf dat gespecialiseerd is in business intelligence (BI) voor IT-beheer. In 2014 waren er twee overnames op het gebied van mobiele productiviteit: in mei nam het bedrijf LetMobile over en sindsdien werkt het bedrijf eraan om IT- en beveiligingsteams van bedrijven te helpen moderne werkstijlen van gebruikers aan te pakken door de beveiliging uit te breiden van het mobiele apparaat zelf naar content en applicaties. In oktober 2014 nam Landesk Naurtech over, een bedrijf dat connectiviteitsoplossingen ontwikkelt voor mobiele toegang tot bedrijfsgegevens en applicaties met behulp van apparaten voor het Windows CE-platform.

In 2013 nam de softwareleverancier Shavlik over, wiens expertise ligt in agentless patch management en netwerkbeveiligingsoplossingen. In 2012 nam Landesk Wavelink over, een leverancier van mobile device management en managed planet-oplossingen, evenals software asset management-technologieën.

Met de overname van AppSense wil Landesk het Unified Endpoint Management (UEM) gebied verder uitbreiden. In de toekomst zal dit gebied verbeterde mogelijkheden bieden voor de integratie van fysieke en virtuele apparaten, waardoor het niet langer nodig zal zijn om afzonderlijke tools en processen te onderhouden.

Details over de aankoopprijs werden niet gegeven.