Wat is mobiele beveiliging?

Mobiele beveiliging omvat het beschermen van zowel persoonlijke als zakelijke informatie die is opgeslagen op en verzonden vanaf smartphones, tablets, laptops en andere mobiele apparaten. De term mobiele beveiliging is een brede term die alles omvat, van het beschermen van mobiele apparaten tegen malwarebedreigingen tot het verminderen van risico’s en het beveiligen van mobiele apparaten en hun gegevens in geval van diefstal, onbevoegde toegang of onbedoeld verlies van het mobiele apparaat.

Gebruikersauthenticatiemethoden voor mobiele beveiliging

Mobiele beveiliging verwijst ook naar de middelen waarmee een mobiel apparaat gebruikers kan authenticeren en de toegang tot gegevens die op het apparaat zijn opgeslagen, kan beschermen of beperken door het gebruik van wachtwoorden, persoonlijke identificatienummers (PIN’s), patroonschermvergrendelingen of meer geavanceerde vormen van authenticatie zoals vingerafdruklezers, oogscanners en andere vormen van biometrische lezers.

Mobiele beveiligingsoplossingen en apps zijn verkrijgbaar bij een breed scala aan leveranciers voor alle populaire mobiele besturingssystemen, waaronder iOS voor iPhones en iPads, het Android-platform van Google en de Windows Phone van Microsoft.

Mobiele beveiliging is nauw verwant aan Mobile Device Management (MDM), een term die specifiek van toepassing is op het beschermen van mobiele apparaten in de bedrijfs- of zakelijke omgevingen tegen verlies of diefstal, en ook op het beschermen van de gegevens op deze apparaten.

Gerelateerde termen: beheer van mobiele apparaten, apps voor mobiele beveiliging, mobiele beveiliging van Android, mobiele beveiliging van iPhone, mobiele beveiligingsbedreigingen