Kleine printers met een groot beveiligingspakket

HP noemt de Laserjet Enterprise 400-serie printers en MFP’s, die in december worden gelanceerd en de Pro 400-serie aanvullen, ideaal voor telewerkers. De compacte apparaten zijn naar verluidt bijzonder veilig en gemakkelijk op afstand te beheren.

Met de voortdurende trend naar thuiskantoren verliezen werknemers natuurlijk de toegang tot printers en MFP’s op het bedrijfsterrein. Kleinere apparaten die qua afdrukvolume en voetafdruk geschikt zijn voor het thuiskantoor, missen meestal typische bedrijfsfuncties zoals beveiligingsfuncties of beheer op afstand. HP wil deze kloof dichten met de apparaten uit de Laserjet Enterprise 400-serie, die de fabrikant presenteerde op zijn virtuele partnerconferentie Reinvent. De apparaten zijn vanaf december verkrijgbaar en nemen evenveel ruimte in als de Laserjet Pro M400-printers en MFP’s, maar bieden extra functies voor beveiliging en beheer op afstand.

Beveiliging op firmwareniveau

Volgens HP zijn de nieuwe Enterprise-printers de eerste apparaten die zijn voorzien van versie 5 van de Futuresmart-firmware, die vervolgens naar de hele Enterprise-printervloot wordt uitgebreid. Tot de voorzieningen behoren een zelfherstellend BIOS ter bescherming tegen aanvallen op firmwareniveau en bescherming tegen aanvallen via vervalste chips in tonercartridges. De apparaten zijn ook uitgerust met een TPM voor certificaatsleutels en geloofsbrieven. HP Web Jetadmin en Jetadvantage Security Manager vereenvoudigen het beheer op afstand. Oplossingen van derden en extra apparaten zoals kaartlezers kunnen worden geïntegreerd via het Open Extensibility Platform.

In december worden in totaal acht apparaten gelanceerd: alleen de Laserjet Enterprise M406dn- en Color Laserjet Enterprise M455dn-printers, de Laserjet Enterprise M430f- en Color Laserjet Enterprise MFP M480f MFP’s, en vier andere printers en MFP’s in de Managed Series voor MPS-contracten.