Tempow, de app die Bluetooth-luidsprekers thuis slim maakt

Hetzelfde liedje afspelen op twee of meer Bluetooth-luidsprekers is geen probleem meer: Tempow vervangt de stuurprogramma’s van Android-apparaten en zet iedereen op één lijn

Bluetooth-luidsprekers zijn vrij gangbaar geworden onder wie op zoek is naar een goedkoop cadeau-idee voor vrienden en kennissen. Ze zijn klein van formaat en zeer veelzijdig, ze synchroniseren gemakkelijk met uw smartphone en stellen u in staat om bijna overal naar uw favoriete muziek te luisteren, of u nu binnen (thuis, bijvoorbeeld) of buiten bent.

Er kunnen problemen ontstaan als u twee of meer Bluetooth-luidsprekers hebt: tenzij ze speciale firmware hebben, kunt u ze niet gebruiken om tegelijkertijd hetzelfde muzieknummer af te spelen. De Franse start-up Tempow probeert de Bluetooth-luidsprekers in huis samen te brengen. Dankzij de gelijknamige app belooft het twee draadloze luidsprekers te kunnen synchroniseren met hetzelfde mobiele apparaat en ervoor te zorgen dat in alle kamers in huis hetzelfde liedje wordt afgespeeld en niet alleen in de slaapkamer of de woonkamer. Dit is te danken aan nieuwe Bluetooth-stuurprogramma’s die de oude zullen herschrijven en geavanceerd beheer van draagbare audioapparaten mogelijk maken.

Hoe Tempow werkt en hoe u muziek op meerdere Bluetooth-luidsprekers kunt afspelen

De stuurprogramma’s van Tempow, die alleen voor Android-smartphones en -tablets worden ontwikkeld, zullen de stuurprogramma’s overschrijven die al op uw apparaat staan, waardoor het mogelijk wordt om op meerdere luidsprekers af te spelen. Dankzij de app kunnen gebruikers kiezen welke luidsprekers ze wel en welke ze niet willen synchroniseren, zodat ze in de ene kamer van hun huis muziek kunnen afspelen in plaats van in de andere. Bovendien zal de gebruikersinterface gebruikers in staat stellen een ‘paar’ draadloze luidsprekers te creëren om muziek in stereo af te spelen, en te selecteren welke de rechterluidspreker en welke de linkerluidspreker is.

Als de ontwikkeling van de stuurprogramma’s eenmaal is voltooid, zullen hun oplossing, zo verzekeren de ontwikkelaars van Tempow ons, compatibel zijn met de overgrote meerderheid van de in omloop zijnde Bluetooth-chips en zal het dus mogelijk zijn muziek af te spelen op alle (of bijna alle) beschikbare Bluetooth-luidsprekers.