Asus ROG Phone 2: de krachtigste gaming smartphone

De Asus Rog Phone 2 is een gaming smartphone met de Snapdragon 855 Plus, 12GB RAM en 512GB aan interne opslag aan boord. Lancering op 4 september

Asus lanceert officieel de ROG Phone 2, de speciale gaming smartphone van het Taiwanese bedrijf. Met het eerste model dat vorig jaar werd gelanceerd, sloeg Asus de jackpot bij zowel critici als gebruikers. Met de ROG Phone 2 probeert Asus dezelfde resultaten te herhalen, terwijl het ook probeert zijn marktaandeel uit te breiden. Vanaf de eerste tests lijkt het Taiwanese bedrijf zijn doel te hebben bereikt: de smartphone is een concentratie van kracht en technologie, te beginnen met de nieuwe Snapdragon 855 Plus-chipset, speciaal ontworpen voor gaming.

De Rog Phone 2 kan zonder al te veel reversen worden omschreven als de krachtigste Android-smartphone op de markt. De Rog Phone 2 kan worden omschreven als de krachtigste Android smartphone op de markt, en Asus heeft niet alleen gekozen voor de beste hardware componenten op de markt, maar heeft ook aan de software gewerkt om de beste prestaties te garanderen. Zo is het nu mogelijk om stock Android iconen te gebruiken om het systeem niet te zwaar te maken. Ook de game-interface is verbeterd: Game Genie beschikt over meer opties waarmee gebruikers hun game-ervaring kunnen aanpassen.

Een gaming-smartphone zonder een lange batterijduur zou bijna nutteloos zijn. Daarom heeft Asus een 6.000mAh batterij meegeleverd die zorgt voor een batterijduur van meer dan 24 uur. De Rog Phone 2 wordt op 4 september officieel onthuld in Europa, wanneer ook de lanceringsprijs bekend wordt gemaakt.

Asus Rog Phone 2: specs

Het is gemakkelijk te zien dat dit een smartphone uit het topsegment is. Aan boord is de gloednieuwe Snapdragon 855, de chipset die Qualcomm speciaal voor gamesmartphones heeft ontwikkeld. De Adreno 630 GPU levert 15% meer prestaties dan zijn voorganger, samen met 12 GB RAM en 512 GB interne opslag.

Om dit vermogen op afstand te houden, is het koelsysteem volledig opnieuw ontworpen zodat de telefoon nooit boven de 40 graden Celsius uitkomt, zelfs niet onder stress. Als u de temperatuur nog verder wilt verlagen, kunt u een externe ventilator op het toestel aansluiten.

Een speciale focus op het cameracompartiment: aan de achterkant bevindt zich een dubbele camera met een 48-megapixel hoofdsensor en een 13-megapixel groothoeksensor voor secundair gebruik. Aan de voorkant zit een 24-megapixellens in de bovenhoek voor het eenvoudig streamen van videogames.

Asus Rog Phone 2: het verschil zit hem in het scherm

Tot nu toe is het specificatieoverzicht van de Rog Phone 2 indrukwekkend, maar hij zet een stap voorwaarts met het scherm. Het beeldscherm is een 6,59-inch Amoled-beeldscherm met FullHD+ resolutie en een vernieuwingsfrequentie die instelbaar is op 60, 90 en 120 Hz, met een responstijd van 1 ms. Het best mogelijke scherm voor een gaming-smartphone.

De bezels zijn ook geoptimaliseerd om het toestel zo compact mogelijk te maken en comfortabel in je zak te dragen. Er is geen inkeping en er zijn geen gaten in het display, maar er zijn wel twee vrij dunne bezels aan de boven- en onderkant.

Rog Phone 2: batterij en accessoires

Om af te sluiten moeten we ons richten op de batterijduur: de Rog Phone 2 heeft een 6000mAh batterij waarmee je de smartphone elke twee dagen kunt opladen. Dankzij ondersteuning voor Quick Charge 4.0 kan het toestel in iets meer dan anderhalf uur worden opgeladen.

De accessoires die de smartphone ondersteunen zijn ook verbeterd. Het nieuwe joypad zorgt voor een betere grip op de smartphone en een meeslependere game-ervaring.

De gebruikersinterface

Asus heeft ook gewerkt aan Game Genie, de gebruikersinterface die wordt geactiveerd als een game wordt opgestart. De applicatie is nu veel uitgebreider en stelt de gebruiker in staat om de instellingen voor elk afzonderlijk spel aan te passen.

De andere verandering betreft het besturingssysteem: om het lichter te maken, is het mogelijk om de pictogrammen van Android Stock in te stellen.

Asus Rog Phone 2: prijs en releasedatum

De Rog Phone 2 is officieel gemaakt, maar zal op 4 september in Europa worden onthuld. Bij die gelegenheid zal ook de prijs van de smartphone worden bekendgemaakt, en de geruchten gaan dat die vergelijkbaar zal zijn met die van het eerste model (tussen 800 en 1 000 euro).