Ashampoo werkt niet langer samen met Softwareload.de

In november 2006 lanceerde Deutsche Telekom zijn portaal Softwareload.de en concurreert sindsdien met gespecialiseerde detailhandelaars. De ex-monopolist is tevreden met de verkoopcijfers. Maar nu zegt de eerste ontevreden partner de samenwerking op.

Volgens Deutsche Telekom is de omzet uit downloads op het in november 2006 gelanceerde portaal Softwareload.de met 42 procent gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar. Terwijl de ex-monopolist de top afroomt, vindt partner Ashampoo, die er zijn software aanbiedt, de resultaten mager in verhouding tot zijn business.

De software-uitgever beëindigt daarom de samenwerking met ingang van 31 juli. Ashampoo’s directeur Rolf Hilchner geeft de reden: “De verkoop van de volledige versie via Softwareload.de was in alle opzichten onbevredigend en niet vergelijkbaar met de verkoop uit onze eigen business. Wij voelden ons door Softwareload.de als belangrijke A-klant niet verzorgd en trekken nu onze conclusies uit het gebrek aan ondersteuning bij de verkoop.”

Desondanks is het niet waarschijnlijk dat al te veel consumenten naar de vakhandel zullen terugkeren. Ashampoo wijst op een klantengroei van 32 procent in 2007 op zijn eigen portaal. Dit zijn klanten die dus verloren gaan aan de gespecialiseerde handel.