HMD Global werkt samen met Nokia en CGI

De Finse fabrikant HMD Global tekent twee strategische partnerschappen met Nokia en IT-consultancy CGI. De samenwerking breidt HMD’s aanbod van IoT-producten voor zakelijke klanten uit.

Smart city en autonoom rijden wordt mogelijk gemaakt door het Internet of Things (IoT) en is wereldwijd in opkomst. Om het marktpotentieel van IoT te benutten, versterkt HMD Global dit bedrijfsonderdeel. Daartoe is het Finse bedrijf strategische samenwerkingsverbanden aangegaan met de netwerkleverancier Nokia en de IT-consultant CGI.

Door het partnerschap vult HMD Global zijn eigen connectiviteitsoplossingen voor ondernemingen aan met Nokia WING-technologie. Nokia WING (Worldwide IoT Network Grid) is een beheerde connectiviteitsdienst waarmee operators en IoT MVNO’s hun zakelijke klanten kunnen ondersteunen met IoT-connectiviteit en -beheer op wereldwijde schaal die over alle grenzen, netwerken en use cases heen werkt.

Daarnaast stelt HMD Connect Pro ondernemingen in staat om tot tienduizenden aangesloten apparaten via één beheerportaal te beheren. De integratie geeft bedrijven real-time inzicht in de status van alle aangesloten apparaten en IoT assets en stelt hen in staat hun SIM-kaarten te beheren.

CGI zal verantwoordelijk zijn voor de verdere marketing van de oplossingen. Met onmiddellijke ingang zal het IT-consultancybedrijf de bedrijfsaanbiedingen van HMD Global aan zijn klanten aanbieden, waaronder HMD Connect Pro, HMD Enable Pro en Nokia-smartphones, als onderdeel van zijn end-to-end oplossingenportfolio.