Smartphone met Cryptosmart mobile suite

Met de Fieldbook Secure smartphone willen Ercom en Logic Instrument een volledig beveiligd toestel op de markt brengen.

Ercom en Logic Instrument presenteren de Fieldbook Secure smartphone. Het heeft een octa-core processor met 1,7 GHz ingebouwd. Android 5.0 is geïnstalleerd als besturingssysteem en een 4G LTE-module is ook geïntegreerd.

De camera biedt een resolutie van 13 megapixels. Het scherm meet zes inch en heeft een resolutie van 1.080 x 1.920 pixels. De uitgebreide achtergrondverlichting moet zorgen voor een optimale leesbaarheid – zelfs bij fel zonlicht of wisselende lichtomstandigheden. De robuustheid wordt gewaarborgd door certificering volgens de IP68-norm.

Veiligheid

Het apparaat wordt geleverd met de vooraf geïnstalleerde Cryptosmart mobile suite, die gebruikers beschermt tegen bedreigingen zoals afluisteren. De suite biedt bescherming voor alle communicatieactiviteiten (spraak, e-mail, SMS) en op alle netwerken (GPRS, Edge, 3G, LTE, HSDPA, WLAN, satelliet en meer). Inbegrepen is een reeks beveiligingsprogramma’s en gepatenteerde encryptietechnologie, ingebouwd in een volledig beveiligde smartcard.

In combinatie met de Cryptosmart gateway kunnen versleutelde-naar-versleutelde of versleutelde-naar-onversleutelde gesprekken worden gevoerd via de Fieldbook Secure. De mobiele suite van Cryptosmart biedt ook sterke authenticatie, transparante lokale encryptie van alle gebruikersgegevens, herinitialisatie op afstand en een lokale firewall.