Beheerde e-mailbeveiliging: GFI’s hybride aanpak

Resellers kunnen e-mailbeveiliging implementeren als een gecombineerde oplossing voor hun klanten. GFI’s onlangs gelanceerde “Max Mail Protection” wordt volledig in de cloud geëxploiteerd, terwijl de “Max Mail Edge” een cloud-oplossing is die is ontworpen om bestaande on-premise installaties aan te vullen.

Zoals Aristoteles al erkende, wordt de waarheid meestal in het midden gevonden. GFI volgt deze stelregel nu in twee nieuw geïntroduceerde oplossingen voor beheerde e-mailbeveiliging. GFI Max Mail Protection is een gehoste oplossing voor e-mailbeveiliging die compatibel is met alle e-mailsystemen, aldus de fabrikant. Het beschermt bedrijven, met name het MKB, tegen virussen, malware en spam en blokkeert deze voordat ze de gateway van het bedrijf bereiken.

De cloud-gebaseerde oplossing “GFI Max Mail Edge” kan daarentegen door bedrijven worden gebruikt als aanvulling op bestaande antivirus- en antispamoplossingen. Volgens de fabrikant is het ook compatibel met elk besturingssysteem, elke e-mailoplossing en elke antivirus- en antispamoplossing. Deze tweeledige aanpak is enerzijds bedoeld om de investeringen van de klanten te beschermen en anderzijds om hun veiligheid te vergroten. Mail Edge detecteert en blokkeert volgens GFI ongeveer 90 procent van alle e-mailbedreigingen, waaronder spam, voordat deze het netwerk bereiken.

De gecombineerde “hosted IT-oplossingen” helpen kleine bedrijven of startende ondernemingen snel een veilige infrastructuur te realiseren, terwijl grote bedrijven de aanvullende cloudservice naar verwachting als een nuttige aanvulling op hun bestaande beveiligingsarchitectuur zullen beschouwen. “GFI biedt de mogelijkheid om clouddiensten zeer flexibel te combineren met on-premise oplossingen,” legt Dirk Wolbeck, Channel Sales Manager voor Duitsland en Zwitserland bij GFI, uit. “Daarom biedt GFI migratiepaden tussen de cloud en in-house gehoste oplossingen.”

Dit geeft bedrijven de vrijheid om heen en weer te schakelen tussen diensten in de cloud en permanent geïnstalleerde oplossingen. De fabrikant benadrukt echter de aantrekkelijkheid van op afstand beheerde oplossingen, al was het alleen maar vanuit het oogpunt van de prijs. De marge zal hier waarschijnlijk aanzienlijk hoger zijn dan die van on-premise oplossingen.