LSI introduceert 12 Gb/s SAS expander kaart

Met de “12 Gb/s SAS Expander IC”, zegt LSI de eerste SAS expander kaart op de markt te brengen die data-overdrachtsnelheden bereikt tot twaalf gigabit per seconde. De kaart is ontworpen voor gebruik in servers en externe opslagsystemen.

De “12 Gb/s SAS Expander IC” SAS expander kaart van LSI is volgens de fabrikant de eerste in zijn soort die gegevens kan overbrengen met een snelheid tot twaalf gigabit per seconde (Gbit/s).

“12 Gb/s SAS-componenten bieden de mogelijkheid om bestaande investeringen in 6Gb/s-schijfinfrastructuren uit te breiden en tegelijkertijd de opslagprestaties te maximaliseren voor I/O-intensieve toepassingen, datacenters in de cloud en virtuele serveromgevingen,” aldus Bill Wuertz, senior vice president en general manager, RAID Storage Division, LSI. “Met PCI Express 3.0-platforms die in de toekomst worden verwacht en het toenemende gebruik van solid state drives in bedrijfsomgevingen, zal 12Gb/s SAS van fundamenteel belang zijn bij het ontsluiten van de volledige prestatiemogelijkheden van serverplatforms van de volgende generatie.”

De kaart maakt de aansluiting mogelijk van 44 SAS- of SATA-componenten, evenals HDD’s en SSD’s.