Google Viaggi, de app om low cost reizen te organiseren

Google Viaggi is de nieuwe app voor reisliefhebbers en laat je toe om elk detail van je low cost vakantie te organiseren. Ontdek hoe het werkt

De reisindustrie heeft een enorme boost gekregen door de digitale revolutie: je kunt nu een vlucht of hotel boeken met je smartphone of een vreemde stad verkennen met behulp van een digitale gids. In het licht hiervan is Google, dat altijd oog heeft voor de behoeften van zijn gebruikers, met een nieuwe dienst gekomen.

Het bedrijf heeft Google Travel gelanceerd, een nieuwe app voor het organiseren van goedkope reizen die tot doel heeft verschillende soortgelijke diensten te combineren, zoals Google Hotels of Google Flights, waarmee je respectievelijk hotels en vluchten van luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld kunt zoeken. Met de applicatie kun je een reis in zijn geheel organiseren: je hoeft alleen maar een bestemming en het gewenste type accommodatie te kiezen, maar je kunt ook contact opnemen met een toeristische gids of andere opties kiezen.

Google Travel: de functies van de nieuwe app

De nieuwe dienst van het bedrijf uit Mountain View is te bereiken via https://www.google.com/travel. Op het beginscherm wordt u begroet door verschillende reistips, zoals populaire bestemmingen of potentiële reizen. Deze laatste worden voorgesteld op basis van de zoekopdrachten van de gebruiker, zodat de startpagina volledig gepersonaliseerd is. In het midden staat natuurlijk een zoekbalk, waar vluchten, hotels en nog veel meer te vinden zijn. Daarnaast is er een zijmenu bestaande uit vier pictogrammen: verkennen, reizen, vluchten en hotels. U kunt alles online boeken en zodra u klaar bent met het proces beschikt u over alle ontvangstbewijzen, tickets, bevestigingscodes en andere documenten die u tijdens uw reis nodig zult hebben. U kunt ook zoeken naar het weer op basis van het tijdstip van de reis en de bestemming.

Integratie met Google Maps

Google Maps is ook geïntegreerd met deze dienst. En het kan bij veel gelegenheden van pas komen, bijvoorbeeld als u een restaurant hebt gereserveerd maar de weg erheen niet weet. De app leidt u niet alleen naar uw bestemming, maar laat u ook zien hoe laat de tafel gereserveerd is en wat de ontvangstbevestiging is. Kaarten kunnen ook worden gebruikt om de omgeving van de toeristische bestemming te verkennen: deze dienst is in feite opgenomen in Google Travel, waarmee het perfect aansluit om de toeristische ervaring nog bevredigender te maken.

Een goedkope reis organiseren

Een andere interessante nieuwe functie houdt verband met de vluchtprijzen. Snuggere reizigers weten dat de tarieven de neiging hebben voortdurend te veranderen. Met de applicatie kunt u bepaalde routes uitstippelen, zodat u de prijsontwikkeling in de gaten kunt houden en kunt boeken wanneer dat het beste uitkomt. Deze dienst is dus zeer interessant voor wie een voordelige reis wil organiseren.

Google Travel wordt voortdurend bijgewerkt: het bedrijf heeft nog niet gespecificeerd hoe de webversie de toepassing zal beïnvloeden, maar zei dat alle functies binnen enkele maanden via Google Maps toegankelijk zullen zijn.