5 Google Maps trucs om je reis sneller te maken

Google Maps heeft een revolutie teweeggebracht in de wereld van navigatie. Maar om het meeste uit zijn functionaliteit te halen, moet u enkele trucs kennen

Google Maps is een van de vele diensten die door het bedrijf uit Mountain View zijn ontwikkeld. Het is een van de meest gebruikte: elke dag starten miljoenen gebruikers de Google Maps applicatie op hun smartphone om de routebeschrijving naar een stad, evenement of hotel te volgen.

Een van de geheimen van het succes van Google Maps is ongetwijfeld het gebruiksgemak en de mogelijkheid om real-time verkeersinformatie te verkrijgen. Maar de navigatiedienst biedt nog veel meer functies, waaronder een waarmee u uw geparkeerde auto kunt terugvinden. Maar slechts weinigen kennen een paar trucs om hun dagelijkse ritten te versnellen. Door optimaal gebruik te maken van de toepassing kunt u het beste tijdstip kiezen om uw reis te beginnen en voorkomen dat u vast komt te zitten in het verkeer op de snelweg. Hier zijn enkele Google Maps-trucs om uw autoreis te versnellen.

Check uw route meerdere keren

Als u een reis van een paar honderd kilometer gaat maken, kunt u het beste de route die Google Maps in de voorgaande dagen heeft voorgesteld, controleren om te zien wat het beste tijdstip is om te vertrekken. Met de dienst van het bedrijf uit Mountain View kunt u het tijdstip en de dag van vertrek instellen en krijgt u een schatting van de duur van de reis, afhankelijk van de waarschijnlijkheid dat u verkeer zult vinden. De voorspelling is gebaseerd op gegevens in de Google Maps database. Deze functie is vooral nuttig voor het plannen van vertrektijden voor zomervakanties (de beroemde smart departures). Deze functie is alleen beschikbaar op de desktopversie van Google Maps: om ze te gebruiken, moet u naar de website gaan, het vertrek- en aankomstadres kiezen en onderaan in het uitklapmenu de optie Vertrek selecteren.

Verifieer routebeschrijvingen via Street View

Als de routebeschrijvingen die u moet volgen nogal ingewikkeld zijn, is een truc om ze gemakkelijker te maken de Street View-functie te gebruiken, waarmee u direct door de straat kunt ‘lopen’ en de routebeschrijvingen op ‘echte’ kaarten kunt zien. Dit kan zowel vanaf desktop als mobiel via de app.

Points of Interest

Op Google Maps staan ook POI’s, oftewel points of interest. Restaurants, benzinestations, ziekenhuizen en elke andere plaats die door gebruikers wordt gemeld. Het is heel eenvoudig om van uw reis af te wijken om bij een van deze bezienswaardigheden te komen: selecteer het en Google Maps herberekent onmiddellijk de route.

Check alternative solutions

Wanneer we een routebeschrijving naar een plaats zoeken, biedt Google Maps verschillende oplossingen en toont de snelste in blauw. Maar dit is niet altijd de beste manier. In sommige gevallen blijken de door Google Maps aangegeven wegen een ware hel te zijn. Controleer daarom ook de grijs gemarkeerde alternatieve oplossingen voordat u aan uw navigatie begint.

De functie “Verkeer” inschakelen

Wilt u ’s ochtends niet te laat op uw werk komen? Simpel, activeer gewoon de verkeersfunctie op Google Maps. De kaartendienst integreert een functie die het verkeer op alle belangrijke Italiaanse wegen in real time toont aan de hand van signalen van Android-toestellen. s Ochtends, voordat u van huis vertrekt, kunt u op uw computer of smartphone (de verkeersfunctie is op elk toestel beschikbaar) nagaan hoe de situatie is en beoordelen welke route u moet nemen om op uw werk te komen. Dit is een heel handige Google Maps truc om je dag goed te beginnen.