Wat is Brawl Stars de meest gedownloade game app in Italië

Brawl Stars is de app van het moment. Het is het meest gedownloade videospel op Android en iPhone: hier lees je hoe je kunt spelen en hoe je kunt downloaden

Gelanceerd in december 2018, is Brawl Stars in slechts een paar weken tijd het meest gedownloade videospel van de App Store en Google Play Store geworden. De app is ontwikkeld door de jongens van Supercell, een Fins softwarehuis dat beroemd werd met Clash Royale Clash of Clains, twee van de grootste hits van de afgelopen jaren, apps die jaarlijks honderden miljoenen dollars weten te verdienen dankzij in-app aankopen.

Brawl Stars heeft weinig gemeen met de andere twee hits van het Finse softwarehuis: het is een online shooter die zich laat inspireren door andere succesvolle genres zoals MOBA’s (Multiplayer Online Battle Arena) en Fortnite-stijl battle royale. Spelers kunnen kiezen uit zo’n 20 personages met verschillende eigenschappen die na verloop van tijd vrijkomen. Hoe meer je speelt, hoe meer edelstenen je verdient en hoe verder je in het spel komt met de mogelijkheid om power-ups en nieuwe personages vrij te spelen. De vooruitgang in het spel is zeer evenwichtig en je hoeft niet te betalen om meteen te winnen. Er zijn vier speltypen die je vrijspeelt naarmate je verder komt in de levels.

Wat is Brawl Stars

Brawl Stars is een van de meest gedownloade apps van het moment. Het staat bovenaan de Google Play Store en App Store video game hitlijsten. De applicatie is ontwikkeld door het softwarehuis Supercell, hetzelfde bedrijf dat Clash of Clans en Clash Royale heeft gemaakt.

Hoe speel je Brawl Stars

Eén van de redenen voor het succes van Brawl Stars is de zeer eenvoudige maar leuke gameplay. Om je brawler (personage) te besturen, gebruik je de twee sticks in de hoeken van je smartphone. De virtuele linker joystick wordt gebruikt om te bewegen, terwijl de virtuele rechter joystick wordt gebruikt om te richten en te schieten. De gameplay is uiterst intuïtief en na de eerste paar uur spelen krijg je het mechanisme onder de knie. Het wapensysteem is ook zorgvuldig ontworpen, met elk wapen een andere kracht en laadtijd.

Brawl Stars speltypen

Er zijn in totaal vier speltypen, die worden vrijgespeeld naarmate je verder komt in de levels. Het eerste speltype is Brawl Stars, waarin spelers alle tien edelstenen op de kaart moeten veroveren zonder gedood te worden door vijanden. De uitdagingen zijn 3 tegen 3. De Survival-mode daarentegen is de klassieke battle royale die Fortnite fortuin heeft gemaakt: je wordt met tien andere spelers in een map gegooid en de winnaar is degene die erin slaagt te overleven. Robbery mode is weer een 3 vs 3 waar wie de meeste kills kan krijgen wint. Tot slot is er het speltype Footbrawl, een voetbalvariant waarbij de eerste die twee doelpunten maakt, wint.

Hoe download je Brawl Stars

Het spel kan gratis worden gedownload uit de Google Play Store en de App Store. De applicatie gebruikt een freemium systeem: om upgrades en wapens vrij te spelen moet je echt geld gebruiken en in-app aankopen doen.