WhatsApp, wat te doen als je je foto’s niet kunt zien in de galerij

Als je problemen hebt met het bekijken van je WhatsApp-foto’s, zijn er verschillende oplossingen: dit is wat je moet doen

Iedere dag versturen en ontvangen we tientallen foto’s en video’s via WhatsApp. De messaging-applicatie is een geweldige manier om snel foto’s te delen die op het werk zijn genomen, verjaardagsfeestjes, maar ook eenvoudige selfies of GIF’s. Foto’s die, eenmaal gedownload, kunnen worden bekeken in de Galerij-app op uw smartphone. Of dat zouden ze toch moeten zijn.

In sommige gevallen worden afbeeldingen die je downloadt van WhatsApp niet weergegeven in de app Galerij of een andere applicatie voor fotobeheer die je gebruikt. Wat doe je in deze gevallen? Er zijn verschillende oplossingen en experimenten, afhankelijk van de smartphone die je hebt. Het beheer van afbeeldingen die je downloadt van WhatsApp verschilt tussen Android en iOS. Dit is wat je moet doen als je je via WhatsApp gedownloade afbeeldingen niet in de galerij ziet,

Smartphone opnieuw opstarten

De oudste methode ter wereld is ook de methode die de beste resultaten geeft. Als je de foto’s die je hebt gedownload van WhatsApp niet meer kunt zien in de app Galerij, probeer je je smartphone uit en aan te zetten. In veel gevallen zal dit het probleem oplossen.

Android-smartphones: “Media Zichtbaarheid”

Weinig mensen zijn zich hiervan bewust, maar de Android-versie van WhatsApp gaat anders om met gedownloade media dan iOS. Als je de afbeeldingen die je downloadt naar WhatsApp niet kunt zien op je Google-, Xiaomi-, Huawei-, Samsung- of OnePlus-smartphone (om maar een paar merken te noemen die Android gebruiken), hoef je alleen maar “Media Visibility” in te schakelen in de app-instellingen.

Hoe doe je dit? Heel eenvoudig: ga naar WhatsApp, klik op Instellingen en vervolgens op Chatten. In het tabblad dat opent, schakel “Media Zichtbaarheid” in. Waar is deze optie voor? Onlangs gedownloade media weergeven in de galerij van je telefoon.

Met WhatsApp kun je ook de “Mediazichtbaarheid” per gesprek instellen. Wanneer u een chat binnengaat en op de drie puntjes in de rechterbovenhoek klikt, verschijnt er een pop-up menu waar u “Toon contact” kunt selecteren. Er wordt een tabblad geopend met verschillende items: selecteer “Media zichtbaarheid” en het menu “Toon recent gedownloade media van deze chat in de telefoongalerij” verschijnt op het scherm met drie opties: Standaard (Ja); Ja en Nee. Als je een van de eerste twee opties selecteert, verschijnen de afbeeldingen weer in de Galerij op je smartphone.

Cache van WhatsApp wissen op Android

In sommige gevallen is de cache van WhatsApp de schuldige. Om de van de toepassing gedownloade afbeeldingen weer zichtbaar te maken, moet u deze wissen. De te volgen procedure is heel eenvoudig: ga naar de Instellingen van uw smartphone, selecteer “Apps en meldingen” en vervolgens “Alle apps weergeven”. Dit opent een lijst van alle apps die op je smartphone zijn geïnstalleerd en je moet naar beneden scrollen tot je WhatsApp vindt. Eenmaal geselecteerd, klik op “Opslagruimte en cache” en dan op “Cache wissen”. Dit moet het probleem oplossen dat foto’s worden gedownload van WhatsApp.

iPhone, schakel “Opslaan in camerarol”

Zoals hierboven vermeld, is het beheer van WhatsApp-afbeeldingen anders op iPhone. Standaard worden er geen foto’s getoond in de Galerij-app op je smartphone. Om dit te doen, moet je een speciale functie activeren. Hoe doe je dit? Open WhatsApp, ga naar Instellingen, vervolgens Chat en schakel “Opslaan in camerarol” in. Vanaf nu zijn alle afbeeldingen die je ontvangt en downloadt naar de app zichtbaar in de Galerij-app.

Update WhatsApp

Het probleem kan ook afhangen van de versie van WhatsApp die je gebruikt. Als geen van de bovenstaande oplossingen heeft gewerkt, probeer dan of er een nieuwe versie van de applicatie is in de Google Play Store of App Store. Zo ja, installeer het dan onmiddellijk.

WhatsApp verwijderen en opnieuw installeren

De laatste oplossing is de meest drastische: verwijder WhatsApp en installeer het opnieuw. Alvorens verder te gaan, vergeet niet een back-up te maken van uw toepassing, zodat u geen van de berichten en media verliest die u de afgelopen weken hebt ontvangen.