WhatsApp, hoe maak je je telefoonnummer onzichtbaar

Door speciale groepen aan te maken binnen de Contacten-app van Android, kun je een geheim profiel hebben op WhatsApp: zo doe je dat

Vaak en vaak komt onze privacy op WhatsApp in gevaar: er is niet veel voor nodig dat iemand ons telefoonnummer te weten komt en ons begint te bestormen met berichten. De messaging-applicatie heeft nog geen functies geïntroduceerd om je telefoonnummer te verbergen of om verborgen groepen te maken waar je persoonlijke gegevens niet worden weergegeven.

Maar het grootste probleem is het telefoonnummer. Het is moeilijk, zo niet onmogelijk, om het onzichtbaar te maken. Onmogelijk voor andere gebruikers om te herkennen. Er is geen dergelijke functie op WhatsApp, maar met een eenvoudige truc kun je een geheim profiel op WhatsApp hebben dat sommige (door ons gekozen) gebruikers niet kunnen ontdekken. Met deze eenvoudige truc zullen gesprekken die we hebben gevoerd met gebruikers die we hebben gekozen ook verdwijnen uit WhatsApp.

Hoe maak je een onzichtbaar profiel op WhatsApp

Onzichtbaar worden op WhatsApp is een droom van veel mensen en dankzij deze eenvoudige truc kun je die droom werkelijkheid laten worden. Het is gebaseerd op het concept van een “geheim contact” in het telefoonboek. Een geheim contact is een telefoonnummer dat uw smartphone niet met uw adresboek kan synchroniseren. Als het er niet is, zal WhatsApp het ook niet herkennen. Met de Contacten-app op Android kunt u groepen maken waarin u alle nummers kunt zetten van mensen die geen contact met u kunnen opnemen. Dit klinkt ingewikkeld, maar het is heel gemakkelijk te doen. Ga naar de Android Contacten-app en klik op het pictogram met drie verticale stippen in de rechterbovenhoek. Selecteer in het menu dat verschijnt Instellingen en vervolgens Contacten om te bekijken. Er verschijnt een lijst met alle toepassingen die de telefoonnummers in het adresboek gebruiken: selecteer hier Aanpassen. Een ander venster wordt geopend en we vinken het vakje naast WhatsApp aan. We gaan nu terug naar de Contacten startpagina en selecteren alle telefoonnummers die we willen zien op WhatsApp. Alle uitgesloten telefoonnummers worden deel van de “speciale” groep die ons niet zal kunnen storen op de instant messaging app.

De ultieme oplossing: een gebruiker blokkeren op WhatsApp

Als we er zeker van willen zijn dat sommige gebruikers ons niet meer lastigvallen op WhatsApp, kunnen we ze blokkeren. Hoe doe je dit? Heel eenvoudig: ga naar WhatsApp, selecteer het gesprek dat je met deze gebruiker hebt aangemaakt, klik op het pictogram met drie verticale stippen in de rechterbovenhoek en klik vervolgens op Meer. Op dit punt verschijnt een menu met verschillende opties en moeten we Block kiezen. Op deze manier worden we niet onzichtbaar op WhatsApp (de andere gebruiker kan ons nummer nog steeds zien), maar ze zullen ons niet langer lastig vallen, aangezien we hun berichten niet zullen ontvangen.