Peaky Blinders 6: Who’s back

Een van de rivalen van Tommy Shelby keert officieel terug in het zesde seizoen van de tv-serie. Hier is wie hij is en wat zijn rol in het plot zal zijn

Het zesde en laatste seizoen van Peaky Blinders komt naar Netflix. De misdaadserie komt tot een einde na vele iconische momenten, genuanceerde personages, invloedrijke vrouwen en vastberaden mannen, maar ook conflicten en vele onbeantwoorde vragen die in de laatste afleveringen beantwoord moeten worden.

De productie van het laatste seizoen stagneerde meerdere malen door de pandemie en de dood van een van de castleden, Helen McCrory. Seizoen vijf werd meer dan twee jaar geleden uitgebracht. De familie Shelby zal opnieuw de hoofdrol spelen in de serie die zich afspeelt in het Birmingham van 1920. Helaas is er nog steeds geen officiële datum voor de release van het zesde seizoen, maar er wordt gesproken over begin 2022. De afgelopen uren gonsde het van het nieuws: in seizoen zes zal een geliefd personage terugkeren, een van de belangrijkste rivalen van hoofdpersoon Thomas Shelby.

Peaky Blinders 6: Tom Hardy keert terug

Het is eindelijk officieel: Alfie Solomons, gespeeld door de Britse acteur Tom Hardy, zal terugkeren in het laatste hoofdstuk van de tv-serie.

Tom Hardy is een van de belangrijkste acteurs ter wereld, die succes oogstte met zijn rol in Christopher Nolans Inception, maar zijn filmografie is omvangrijk. Hij liet zich ook opmerken in Peaky Blinders, waar hij Alfie Solomons speelt, de antagonist van Tommy Shelby, gespeeld door Cillian Murphy.

Solomons was een van de hoofdpersonages, die het publiek boeide van het tweede tot het vierde seizoen, wanneer hij na Tommy en zijn familie voor de zoveelste keer te hebben verraden, wordt vermoord. Aan het eind van seizoen vijf werd onthuld dat Solomons nog leefde, ondanks dat zijn gezicht was verminkt, en zich in Margate verborg. Maar het was onduidelijk of hij daadwerkelijk zou terugkeren en een actieve rol zou spelen in het complot. De kat is uit de zak: Tom Hardy zal als Solomons terugkeren en het verhaal van Peaky Blinders in alle opzichten beïnvloeden.

Peaky Blinders 6: What’s next

Anthony Byrne, regisseur van Peaky Blinders, heeft aangekondigd dat de serie zal verdergaan vanaf het moment dat Tommy Shelby een pistool tegen zijn hoofd zet, in een moment van uiterste wanhoop na de dood van zijn vrouw.

Het laatste hoofdstuk zal zich afspelen in de jaren dertig, tijdens de opkomst van het nazisme en fascisme. Tommy zal voor een aantal kruispunten komen te staan, maar omdat het het laatste seizoen is, zal het publiek veel antwoorden krijgen.

Het zesde seizoen zal overigens niet de daadwerkelijke ontknoping van het verhaal zijn: bedenker Steven Knight kondigde aan dat er een film komt, die in 2023 aan de slag gaat en een einde zal maken aan de hele saga.

In de tussentijd speculeert het publiek over de releasedatum van de tv-serie: in eerste instantie zou deze in Engeland moeten verschijnen en daarna in alle landen waar Netflix actief is. Er is sprake van begin 2022.