Peaky Blinders 6, wanneer komt het nieuwe seizoen uit

Tommy Shelby en zijn bende zijn gestrand door de pandemie: ook het filmen van het zesde seizoen van Peaky Blinders is gestopt.

Peaky Blinders is een van de meest bekeken tv-series op Netflix, en een van de langst lopende. De afleveringen zijn geïnspireerd op de gelijknamige bende criminelen die begin 1900 de Engelse stad Birmingham op zijn grondvesten deed schudden. In de tv-serie vermengen historische feiten zich met fictie en houdt nu al vijf seizoenen lang een groot deel van het publiek aan het scherm gekluisterd.

Na de laatste aflevering van seizoen vijf kunnen de fans niet wachten om de nieuwe afleveringen te ontdekken en de avonturen van hoofdpersoon Tommy Shelby, gespeeld door acteur Cillian Murphy, opnieuw te volgen. Helaas ligt door de gezondheidscrisis alles stil en is er niet veel nieuws over de release van Peaky Blinders 6. In feite heeft de pandemie alles stopgezet en wacht de productie nog steeds op de uitkomst van de noodtoestand. Uiteraard zal de opnamestop gevolgen hebben voor de releasedatum, die met een jaar of meer naar achteren kan worden geschoven.

Wanneer komt Peaky Blinders 6 uit

Regisseur Anthony Byrne gaf in een interview toe dat nog niet bekend is wanneer het filmen wordt hervat van de tv-serie, die plotseling werd stopgezet vanwege het coronavirus. Hij sprak zelfs over 2021 zonder enige definitieve informatie te geven. Bovendien, als het filmen in januari 2021 zou worden hervat, zou het pas in juni klaar zijn en dan zou het nog eens 6 maanden duren voor de postproductie van de afleveringen. Volgens de hypothese van de regisseur zou Peaky Blinders 6 eind 2021 of zelfs in 2022 kunnen worden uitgezonden, opnieuw op Netflix.

Byrne voegde eraan toe dat het werk niet volledig stil ligt, maar dat verschillende oplossingen worden overwogen om zo snel mogelijk en in alle veiligheid, d.w.z. met inachtneming van alle anti-controlemaatregelen, te kunnen hervatten. De productie denkt daarom ook aan verschillende ideeën voor het filmen van intieme scènes of gevechten, waarbij het nodig is om dichtbij te komen of fysiek contact te hebben. Alles wordt echter nog geanalyseerd omdat het gevaar van besmetting tot een minimum moet worden beperkt. Met andere woorden, ze nemen de tijd om alles goed te doen, zonder risico’s.

Byrne legde ook uit dat het stopteken vijf dagen voordat het filmen zou beginnen kwam, maar als het zover is, kan het hele productieteam zo snel mogelijk aan de slag met het filmen van de afleveringen, omdat alles al is opgezet en besloten.

Peaky Blinders Plot 6: What Do We Know?

Er is helaas nog niet veel informatie over de komende afleveringen. Anthony Byrne heeft echter gesproken over een nieuwigheid: in het zesde seizoen zal er een vrouwelijke figuur haar intrede doen, een totaal duister en machtig personage, onvergelijkbaar met alle anderen in de serie. Natuurlijk weten we niets over haar identiteit, maar ze zal er zijn om jacht te maken op Tommy Shelby en het fortuin dat hij aflevering na aflevering heeft verdiend.

Zij zal heel dicht bij de ideeën van de antagonist Mosley staan en zal de hoofdrolspeler een run voor zijn geld geven. Op dit moment is er nog geen actrice gevonden om het personage te spelen, maar volgens de regisseur is het slechts een kwestie van tijd voordat we meer weten. Zeker, de plot zal beginnen vanaf de laatste aflevering van het vijfde seizoen, die iedereen in spanning liet. Het eerste beeld zal een eindeloos veld zijn waarin Tommy een pistool op zijn slaap gericht heeft.

We moeten maar afwachten hoe de situatie zich zal ontwikkelen, in de tussentijd heeft Netflix zijn catalogus met nieuwe releases voor juli 2020 aangekondigd. Er zijn dus genoeg alternatieven, waaronder veel tv-series en actie/thrillerfilms die fans van Peaky Blinders leuk zouden kunnen vinden.