Instagram, makkelijker commentaar geven met emoji

De nieuwste update van het sociaplatform stelt Android- en iOS-gebruikers in staat om de meest gebruikte emoji binnen handbereik te hebben

Na enkele maanden van testen, die in mei 2018 begonnen, heeft Instagram een nieuwe functie uitgebracht voor Android- en iOS-gebruikers. Commentaar geven met een emoji, dat wil zeggen een grappig gezicht of symbool, wordt nu veel gemakkelijker dan in het recente verleden.

In principe heeft Instagram een snelkoppelingsbalk toegevoegd aan de commentaarsectie om de emoji die we het vaakst gebruiken binnen de sociale media met een druk op de knop te vinden. Zo kunnen we commentaar geven op de foto’s van onze contacten, of een emoji gebruiken in de onderschriften van onze foto’s, zonder tijd te verspillen aan het openen van het smartphone-toetsenbord en het doorbladeren van de verschillende grappige gezichtjes op onze telefoon. Zodra we op een foto klikken om er commentaar op te geven, vinden we een balk met de laatst gebruikte emoji en als we op een van die emoji klikken, voegt het sociale medium die automatisch toe aan ons commentaar, zodat we die met één tik naar onze contactpersoon kunnen sturen.

Hoe gebruik je de snelkoppeling voor emoji op Instagram

Als we een iPhone of Android-smartphone hebben en we veel emoji op Instagram willen gaan posten zonder ernaar te hoeven zoeken op het toetsenbord van onze telefoon, moeten we eerst de applicatie bijwerken naar de nieuwste versie die beschikbaar is. Hoe doe je dit? Simpel, als we een Android hebben gaan we naar de Google Play Store als we een iOS apparaat hebben starten we de App Store. Hier in de sectie gewijd aan onze applicaties scroll naar boven om het item Instagram te vinden en druk erop. Het tabblad gewijd aan de sociale media zal openen en we zullen op de stem Update moeten tikken. Zodra het proces is voltooid, wordt de applicatie bijgewerkt en hebben we de Instagram emoji snelkoppeling op onze smartphone.

Om de functie te gebruiken, starten we de foto sociale media en proberen om commentaar te geven op een afbeelding als een test. Wanneer we de commentaarsectie openen, zullen we zien dat er een nieuwe balk boven het toetsenbord is gewijd aan de emoji die we het vaakst gebruiken op het platform. Het is mogelijk dat de balk in het begin leeg is omdat Instagram de leuke gezichtjes die we het vaakst gebruiken nog niet heeft opgeslagen. Om dit te verhelpen, begin gewoon een paar commentaren met emoji te posten en de balk zal automatisch worden bijgewerkt. Zoals gezegd, kan deze snelkoppeling voor emoticons ook worden gebruikt om uw eigen bijschriften te maken en niet alleen om commentaar te geven op foto’s van anderen.