Wat is Application Delivery Network (adn)?

DNA is een afkorting voor AOEPASSING Delivery Network. Het ADN is een reeks technologieën die zijn ontwikkeld om de beschikbaarheid, beveiliging, zichtbaarheid en versnelling van applicaties te bieden. ADN’s zijn ontworpen om de veilige en efficiënte distributie van bedrijfskritische applicaties over het bedrijfsnetwerk te garanderen.

Vergelijk ADN en ADC

Application Delivery Network en de nauw verwante term Application Delivery Controller (ADC) waren marketingmonikers die eerst werden gepromoot door F5 Networks en later door concurrerende ADN- en ADC-leveranciers voor hardware- en softwareoplossingen die front-end intelligence bieden om applicatiestromen van de klant te vergemakkelijken en optimaliseren naar server en terug naar de client.

Application Delivery Networks versus Content Delivery Networks

Application Delivery Networks worden vaak vergeleken met Content Delivery Networks (CDN’s), en de twee termen worden soms door elkaar gebruikt. De twee typen netwerken hebben overeenkomsten en worden beide gebruikt om de webervaring voor gebruikers te versnellen terwijl de laadtijden worden verkort, maar CDN’s worden doorgaans ingezet om statische inhoud te optimaliseren, terwijl ADN’s vaker worden gebruikt voor webversnelling van dynamische inhoud.

Gerelateerde Links