Loadbalancer met geïntegreerde web application firewall

Het Application Firewall Pack (AFP) voor de Loadmaster-serie maakt veilige, schaalbare en permanente workload provisioning mogelijk in een volledig geïntegreerd application delivery en load balancing product, aldus fabrikant Kemp Technologies.

Kemp heeft een web application firewall (WAF) toegevoegd aan de eerdere beveiligingsfuncties van de Loadmaster-serie load balancers, waaronder volgens de fabrikant edge security, layer 7 IPS/IDS, DDoS-aanvalafhandeling, applicatiepublicatie, clientauthenticatie en single sign-on. Het Kemp AFP (Application Firewall Pack) is gebaseerd op de open source WAF-engine Modsecurity en wordt aangevuld met intelligente bedreigingsanalysetools en een beveiligingsregelset van Trustwave.

Kemp’s AFP voor zowel standaard- als individuele toepassingen biedt bescherming tegen bedreigingen in realtime en tegen het lekken van gegevens (data loss protection). Bovendien worden de tien meest voorkomende kwetsbaarheden die door OWASP (Open Web Application Security Project) zijn vastgesteld, tot een minimum beperkt en wordt PCI-DSS-naleving ondersteund. De oplossing centraliseert ook het beheer van bestaande modsecurityregels die over verschillende webtoepassingservers verspreid zijn, wat het beheer vereenvoudigt en consistente updates garandeert.