Mi Band 4C, goedkope activity tracker: features

Xiaomi heeft de nieuwe Mi Band 4C officieel onthuld in Maleisië. Het is een Europese versie van de Redmi Smart Band. Dit zijn de kenmerken

De markt voor activity trackers bloeit steeds meer, de afgelopen jaren hebben deze draagbare apparaten de elektronicawinkels overspoeld en een groot aantal klanten enthousiast gemaakt, vooral diegenen die van beweging en nieuwe technologieën houden. Nu, na vele geruchten, heeft het bedrijf Xiaomi eindelijk een nieuw model onthuld, genaamd de Mi Smart Band 4C.

Het apparaat werd in Maleisië aangekondigd als een innovatief en betaalbaar product. Maar ondanks de naam, zou het eigenlijk een rebranding zijn van de Redmi Smart Band. De twee toestellen zullen dus bijna dezelfde kenmerken hebben, maar op verschillende markten worden verkocht, tegen een zeer concurrerende prijs. Een van de sterke punten van de smartbands van het Chinese bedrijf is hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Nieuws over het apparaat verspreidt zich al sinds mei, dankzij Xiaomi’s team in de Filipijnen, maar het waren slechts geruchten, terwijl we nu de officiële kenmerken en specificaties kennen.

Mi Smart Band 4C: kenmerken en ontwerp

Het apparaat werd onthuld tijdens Xiaomi’s 10e verjaardag, samen met twee tv’s, de 60-inch Mi TV 4A en de Full-Screen TV Pro.

Een van de eerste dingen die je opvallen als je de officiële afbeeldingen van het apparaat bekijkt, is het strakke, droge ontwerp met een zeer lichte behuizing, die vaag doet denken aan de Fitbit Charge 3. Het bandje is gemaakt van zachte siliconen en is verbonden met het 1,08-inch TFT-kleurenscherm, dat een helderheid heeft van maximaal 200 nits. Het scherm is rechthoekig en hoekig, en is ook ingebed in een zwart omhulsel dat, in contact met de huid, een sensor verbergt die de hartslag kan meten. De smartband is ideaal voor watersporten, want hij is waterdicht en waterbestendig tot 5 ATM, wat overeenkomt met 50 meter. Bovendien heeft het een interne 130 mAh batterij die tot 15 dagen batterijduur biedt. Dankzij de Mi Fit-app kunnen de functies van het apparaat ook vanaf de smartphone worden bediend.

Mi Smart Band 4C: functionaliteit

Ondanks de aantrekkelijke prijs kunt u met de activity tracker verschillende functies vanaf het display bedienen, zoals hardlopen, stevig wandelen, loopband, fietsen, gewichtheffen of zelfs vrije lichaamsoefeningen. Daarnaast heeft het, zoals gezegd, een 24-uurs hartslagmeter.

Hiermee kunt u ook audio afspelen en alle meldingen die op uw telefoon binnenkomen. Het heeft ook een functie die de slaap in de gaten houdt, maar mist een belangrijke functie: de beroemde NFC-module waarmee contactloze betalingen via het apparaat kunnen worden gedaan.

Dit model is daarom geschikt voor degenen die nieuw zijn op het gebied van activity trackers, terwijl de meer veeleisende gebruikers kunnen kiezen voor een professioneler model dat binnenkort op de Europese markten verschijnt, de Xiaomi Mi Band 5.

Prijs Xiaomi Mi Band 4C

Het toestel zal in vier kleuren worden aangeboden (zwart, oranje, groen en blauw) voor een prijs van ongeveer 99 Maleisische ringgit, wat overeenkomt met 20 euro. Natuurlijk is noch de releasedatum, noch de werkelijke Italiaanse prijs bekend en zal deze waarschijnlijk veranderingen ondergaan ten opzichte van de oosterse markten.