Zoom versterkt distributie van cloud-telefonieoplossing

De Amerikaanse softwareleverancier Zoom breidt de distributie van Zoom Phone uit en biedt nu een nieuw distributieprogramma aan. In de toekomst zullen alle partners de “Zoom Phone Bring Your Own Carrier” (BYOC) licenties kunnen verkopen.

Volgens Zoom heeft de eigen cloud telefonie oplossing Zoom Phone inmiddels de 2 miljoen verkochte seats bereikt. Bijgevolg heeft de Amerikaanse reus ook het verkoopsmodel van de oplossing uitgebreid. In de toekomst zullen partners de “Zoom Phone Bring Your Own Carrier” (BYOC)-licenties kunnen verkopen. Bovendien zullen zij klanten die gebruik maken van enhanced cloud peering voor PSTN-toegang kunnen verbinden met Zoom Phone Provider Exchange. Zoom Phone Provider Exchange stelt klanten in staat hun eigen provider te kiezen en telefoonnummers rechtstreeks in het Zoom-portaal in te stellen. Dit zal naar verwachting leiden tot meer keuze en flexibiliteit wat betreft providers en hun geografische bereik.

Achtergrond: Master Agent Model

Met het oog hierop voert Zoom momenteel een pilot-programma uit voor geselecteerde channelpartners die voldoen aan de eisen om Zoom Phone BYOC te verkopen. Naar verwachting zal dit tegen het einde van het jaar een grotere groep kanaalpartners opleveren.

Tot nu toe hadden alleen Zoom Master Agents de mogelijkheid om Zoom Phone en Zoom Phone BYOC-aanbiedingen te bemiddelen. Nu kunnen distributiepartners wereldwijd zich kwalificeren als Zoom-partner en toestemming krijgen om Zoom Phone BYOC te verkopen.