Tenable breidt cloudbeveiliging uit door overname van Accurics

Infrastructure as Code (IaC) wordt behandeld als een pure softwarearchitectuur en moet dienovereenkomstig worden beveiligd. Met Accurics koopt Tenable een oplossing die IaC scant op kwetsbaarheden nog voordat het wordt uitgerold.

Tenable neemt de Amerikaanse fabrikant Accurics over en daarmee ook zijn beveiligingsoplossing voor Infrastructure as Code. De oplossing scant IaC op misconfiguraties en bewaakt de cloudinfrastructuur. Het doel van de twee bedrijven is om een volledige levenscyclusbenadering van modern risicobeheer te introduceren waarbij IaC wordt gebruikt om problemen in elke cloudomgeving te beoordelen en automatisch te verhelpen.

“Een van de grootste obstakels waar organisaties tegenwoordig mee te maken hebben, is dat beveiligingsteams voortdurend worden uitgedaagd om risico’s en beveiliging voor cloudomgevingen met DevOps-snelheid te begrijpen en effectief te beheren”, legt Piyush Sharrma, medeoprichter en CEO van Accurics, uit. “Cloud-native infrastructuur vereist echter beveiliging die is geïntegreerd in de DevOps-pijplijn en gedurende de gehele levenscyclus wordt afgedwongen.”