Amazon Echo: wat de meldingskleuren van de ring betekenen

Om met gebruikers te communiceren, gebruikt Alexa de gloeiende cirkel aan de bovenkant van het apparaat: hier is wat de 11 beschikbare combinaties betekenen

Zoals alle slimme luidsprekers heeft Amazon Echo een zekere mate van kunstmatige intelligentie, en haar reacties bewijzen dat, ze worden elke dag beter. De communicatie tussen de gebruiker en Amazon Echo verloopt echter niet alleen via spraak en audio, maar ook visueel met de meldingskleuren van de Amazon Echo-ring.

Ontdek mobiele aanbiedingen met internet inbegrepen om uw Amazon Echo-apparaat aan te sluiten

En hier hebben de ergonomie- en gebruikersinterfacespecialisten van Amazon eerlijk gezegd geen geweldig werk geleverd: er zijn niet minder dan 11 mogelijke kleur- en lichtcombinaties van de Amazon Echo-ring die de gebruiker evenveel dingen vertellen. Dus als u niet begrijpt wat Echo doet, is dat niet alleen uw fout: de visuele communicatie tussen u en Echo kan alleen effectief zijn als u alle 11 combinaties onthoudt. Niet echt handig, maar het is waar. Dus hier is wat de kleuren en lampjes (vast, roterend of knipperend) op de Amazon Echo ring betekenen.

Vast blauw met roterende cyaan tinten

In dit geval wordt uw Amazon Echo nog steeds aangezet. Het heeft dus geen zin om er tegen te praten: het is nog niet klaar om je te horen.

Stil blauw met cyaan tinten die wijzen in de richting van de persoon die spreekt

Het apparaat is ingeschakeld, het werkt, maar Alexa is het verzoek nog aan het verwerken. Heb geduld, over niet al te lange tijd krijgt u het antwoord waar u op wacht.

Alternatief van effen blauw en cyaan

Deze kleurencombinatie verschijnt in de Amazon Echo-ring tijdens de reactie van het apparaat. Als de Echo meer dan één vraag heeft opgepikt, kunt u aan de hand van de cyaankleur zien wie er antwoordt.

Oranje lampje dat met de klok mee draait

In dit geval maakt het apparaat verbinding met het Wi-Fi-netwerk. Aangezien de Amazon Echo een verbinding met de servers van Amazon nodig heeft om u antwoorden te kunnen geven, heeft het geen zin vragen te stellen als er nog geen verbinding is.

Verklikkend paars lampje

Dit lampje betekent echter dat er een fout is opgetreden tijdens de Wi-Fi-installatie. Zoals hierboven: totdat er een stabiele verbinding tot stand is gebracht, kan Echo u geen antwoorden geven.

Vast rood lampje

Als u het vaste rode lampje ziet, betekent dit dat u de microfoon van Amazon Echo hebt uitgeschakeld. Dit betekent dat de Echo momenteel niet naar u luistert (hopelijk) en dat het onmogelijk is om via spraakopdrachten met hem te communiceren. Druk op de knop Microfoon om deze weer in te schakelen.

Geel knipperend lampje

Wanneer het Amazon Echo ringlampje geel knippert, betekent dit dat er een bericht of melding wacht. U kunt zinnen zeggen als “Speel mijn berichten af” of “Welke meldingen heb ik?” om ze te horen.

Groen knipperend lampje

Als het lampje groen knippert, betekent dit dat u een oproep hebt ontvangen, of dat iemand bezig is met Drop In op uw apparaat. De Drop In-functie is een soort intercom tussen meerdere Alexa-compatibele apparaten of contacten.

Groen lampje draait tegen de klok in

Als het groene lampje tegen de klok in draait, betekent dit dat er een gesprek (of een Drop In-gesprek) gaande is. Als het ringlampje van de Echo tijdens een gesprek verandert, betekent dit dat de verbinding tussen u en uw contactpersoon is verbroken of dat er iets vastzit in uw apparaat of dat van uw contactpersoon.

Wit lampje

Het witte lampje op de Amazon Echo geeft één simpel ding aan: u bent het volumeniveau op het apparaat aan het aanpassen. Als u het witte lampje niet ziet branden wanneer u het volume aanpast, is er iets mis.

Enkele paarse lampje na interactie met Alexa

Dit lampje geeft daarentegen aan dat de modus Niet storen is geactiveerd. In het geval van oproepen, berichten en Drop In zult u geen meldingen ontvangen totdat u Niet storen uitschakelt.