Wat is android m?

Android M is de Android-codenaam voor de aanstaande 6.0-update van het open source mobiele Android-besturingssysteem. De Android M-release werd voor het eerst aangekondigd op Google I / O in mei 2015 en zal naar verwachting zijn officiĆ«le debuut maken in oktober of november 2015 als de opvolger van de “Lollipop” Android 5.0 en 5.1 releases.

In tegenstelling tot eerdere releases van het mobiele Android-besturingssysteem, droeg de M-release van Android aanvankelijk geen bijnaam met dessertthema, maar Google leverde uiteindelijk wel de heemst codenaam voor de Android M-release in augustus 2015. Tegelijkertijd kondigde Google ook een nieuwe Software Developer Kit (SDK) aan voor Marshmallow en een laatste M Preview-release om deze te ondersteunen.

Wat is er nieuw in Android M

De Android M-release zal naar verwachting de verbeterde Material Design-gebruikersinterface verfijnen die debuteerde in Lollipop, en zal ook het nieuwe Android Pay-systeem, beter app-beheer, verbeterde batterijduur en ingebouwde ondersteuning voor vingerafdrukverificatie en USB Type-C bevatten.

Android M zal bovendien verbeteringen bevatten aan de Google Now-technologie voor intelligente virtuele assistenten. Google Now heeft contextuele mogelijkheden en locatiebewustzijn toegevoegd, zowel in termen van geografische locatie als locatie binnen de telefoon zelf via de nieuwe “Now on Tap” -functionaliteit. “Now on Tap” biedt ontwikkelaars de mogelijkheid om Google Now-toegang tot apps in te bouwen, waardoor contextuele hulp rechtstreeks binnen apps wordt geboden.

De Android M-release volgt een aantal eerdere updates voor Android, waaronder Cupcake (v1.5), Donut (v1.6), Eclair (v2.0), FroYo (v2.2), Gingerbread (v2.3), Honeycomb (v3.0), Ice Cream Sandwich (v4.0), Jelly Bean (v4.1, v4.2 en v4.3), KitKat (v4.4) en Lollipop (v5.0).