Wat te doen als u uw Android ontgrendelingswachtwoord vergeet

Soms kan het gebeuren dat u uw Android smartphone ontgrendelingswachtwoord of PIN vergeet, hier is wat u moet doen om het terug te vinden

Niet in staat zijn om uw telefoon te ontgrendelen is een gênante en frustrerende situatie. Vooral als je het apparaat op dat moment voor je werk nodig hebt. Het kan echter heel gemakkelijk gebeuren dat u uw ontgrendelingscode op Android vergeet en geen toegang meer krijgt tot uw telefoon:

Wat moet u doen als u het wachtwoord van uw smartphone niet meer weet?

Om het vergrendelingsscherm te omzeilen, als u een wachtwoord, PIN-code of sequentie bent vergeten, zijn de stappen vrij eenvoudig. Aangezien de Android-wereld zo uitgebreid en gevarieerd is, kan het zijn dat de volgende “trucs” lichtjes verschillen naargelang het model smartphone dat u bezit. Bovendien variëren de uit te voeren handelingen naargelang de versie van het Android-besturingssysteem op het toestel. Het is duidelijk dat als we de vingerafdrukscanner hebben ingesteld, we deze problemen niet zullen hebben. En als onze telefoon een biometrische sensor heeft, raden we u aan deze in te stellen.

Hoe ontgrendelingswachtwoord herstellen met Android 4.4 KitKat

Als u een telefoon hebt met Android 4.4 KitKat of lager, is het eenvoudig om het vergeten wachtwoord opnieuw in te stellen. Bij de vijfde verkeerde poging vraagt een pop-up u of u uw wachtwoord bent vergeten. Als we bevestigend antwoorden, worden we doorgestuurd naar een nieuwe inlogpagina waar we eenvoudig de toegangscode van ons Google-account kunnen invoeren om de telefoon weer in ons bezit te krijgen.

Hoe unlock wachtwoord herstellen met Android Lollipop of hoger

Als we in het bezit zijn van een smartphone met Android Lollipop of hoger is de vergeten wachtwoordoptie niet beschikbaar. Vanaf dit besturingssysteem staat Google niet toe dat u uw pincode of ontgrendelingscode op een eenvoudige manier ophaalt. In dit geval, om de telefoon terug te krijgen, moeten we een reset uitvoeren. Dit is een zeer veilig systeem, maar het kost ons al onze gegevens die op de smartphone zijn opgeslagen. Als u echter zo verstandig bent om voortdurend back-ups te maken, zal dit geen probleem zijn.

Fabrieksgegevens resetten

Een andere oplossing om de schermvergrendeling met vergeten wachtwoord te omzeilen, is het uitvoeren van een fabrieksgegevensreset. Om dit te doen, moeten we onze telefoon (die verbonden moet zijn met Wi-Fi of een dataverbinding) verbinden met een computer. Op dit punt gaan we naar onze Google-account via het internet en kiezen we de optie fabrieksgegevens herstellen in de sectie gewijd aan de Android-apparaten die zijn gekoppeld aan de account. Het is belangrijk dit proces niet te onderbreken, anders kan de smartphone permanent beschadigd raken. De fabrieksgegevens van de telefoon kunnen worden hersteld door handmatig op een reeks fysieke toetsen te drukken (die per model en fabrikant verschillen). Zodra we de zogenaamde herstelmodus binnengaan met behulp van de fysieke knoppen, gaan we naar de sectie Fabrieksgegevens resetten en beginnen we het proces.