Android-apps komen naar Windows 10: what’s new

Windows 10 bereidt zich voor op een grote opknapbeurt in 2021 en Android-apps kunnen naar Microsofts besturingssysteem komen

Windows 10-gebruikers kunnen vanaf 2021 een welkome verandering op het gebied van apps tegemoet zien. Microsoft werkt naar verluidt aan een oplossing om Android-apps naar zijn besturingssysteem te brengen, dankzij wat informeel ‘Project Milk’ wordt genoemd.

Microsoft is geen onbekende met dit soort operaties, aangezien een soortgelijk proces al eerder werd ondernomen om apps van het open source Linux-besturingssysteem naar Windows te brengen. En deze keer heeft Linux ook zijn deel van de eer, aangezien Project Latte gebaseerd zal zijn op het zogenaamde Windows Subsystem for Linux (WSL), een speciaal systeem dat het mogelijk maakt de belangrijkste Linux-distributies en softwarepakketten te draaien op Redmonds besturingssysteem. WSL van zijn kant staat ook in het middelpunt van interessant nieuws, aangezien het binnenkort ondersteuning zou moeten krijgen voor Linux GUI-apps en hardwareversnelling.

Android-apps op Windows 10, wat verandert er

De integratie van Android-apps op Windows 10 zou een vlaag van veranderingen op Microsofts besturingssysteem met zich mee kunnen brengen. Als Project Latte eindelijk tot bloei komt, zou Windows 10 zelfs nog rijker kunnen worden dankzij het grote aantal apps dat al beschikbaar is voor het robotbesturingssysteem.

De apps zouden worden toegevoegd aan het kleine aantal dat al door Windows 10 wordt ondersteund, zij het via een heel ander procedé. De apps zouden worden toegevoegd aan het magere aantal dat Windows 10 al ondersteunt, zij het via een heel ander apparaat.

Android-apps op Windows 10, wat zal moeten worden opgegeven

Om door te kunnen gaan, zal Project Latte een Android-subsysteem moeten bieden, op vrijwel dezelfde manier als Google al heeft gedaan voor apparaten met Chrome OS. En Google zelf, met zijn Google Play Services, zal waarschijnlijk de grote afwezige zijn in het project.

In feite kunnen de apps van Big G momenteel alleen worden geïnstalleerd op apparaten met Android-certificatie, naast Chrome OS.Het zal geen onmiddellijke overstap zijn, maar de apps zullen enkele codewijzigingen moeten ondergaan voordat ze hun debuut op Windows kunnen maken.

Android-apps op Windows 10, projectdata
Zoals hierboven vermeld, zal deze nieuwe functie niet voor 2021 het daglicht zien, en waarschijnlijk niet voor de tweede helft van volgend jaar. Microsoft zou echter kunnen besluiten om Project Latte vroeg in het jaar officieel te onthullen, zodat het direct kan worden opgenomen in de herfst – en enige – Windows release, die interessante veranderingen zou moeten brengen, waaronder een aanzienlijke wijziging van de GUI.