Sabine Bendiek verlaat EMC, Dinko Eror neemt het over

EMC Duitsland krijgt een nieuwe baas. Sabine Bendiek zal op 1 januari 2016 worden opgevolgd door Dinko Eror. Volgens geruchten wordt Bendiek het nieuwe hoofd van Microsoft Duitsland.

Nauw nadat de eerste golven van de aangekondigde overname van EMC door Dell waren verstomd, veranderde het management van EMC Duitsland. De vorige baas Sabine Bendiek verlaat het bedrijf na vijf jaar.

Haar taken worden per 1 januari 2016 overgenomen door Dinko Eror (49). Zijn taak is om het bedrijf strategisch uit te lijnen als aanbieder van oplossingen en diensten in de context van de digitale transformatie en om de groeikoers van EMC in Duitsland voort te zetten. Hij zal rapporteren aan Adrian McDonald, President van de EMEA-regio (Europa, Midden-Oosten & Afrika): “Dinko kent de Duitse markt zeer goed en zal EMC als Managing Director leiden naar de volgende groeifase, samen met onze klanten, partners en, niet in de laatste plaats, onze medewerkers”, aldus McDonald. Hij gaf geen commentaar op zijn vorige Duitse baas.

Bendiek naar Microsoft

De geruchten nemen toe dat Sabine Bendiek de nieuwe baas van Microsoft Duitsland wordt. Een officiële bevestiging hiervan is er nog niet.

Dinko Eror wordt per 1 januari 2016 hoofd van EMC Duitsland.

Dinko Eror wordt per 1 januari 2016 hoofd van EMC Duitsland.

De nieuwe EMC-baas Dinko Eror heeft 25 jaar beroepservaring in de IT-industrie en heeft zes jaar bij EMC gewerkt. Hij geeft momenteel leiding aan EMC’s dienstenactiviteiten in de EMEA-regio als Vice President, EMC Global Services, en was daarvoor als Vice President verantwoordelijk voor de presales-organisatie in EMEA. Voordat hij bij EMC in dienst trad, bekleedde hij diverse managementfuncties bij Hewlett-Packard, meest recentelijk als Hoofd Datacenter Organisatie Noord-, Centraal- & Oost-Europa.

IT-BUSINESS op WhatsApp!

Met onze nieuwe, gratis WhatsApp-dienst brengen wij u nu nog sneller en flexibeler het topnieuws van de dag.

Hier leest u hoe u zich in drie korte stappen kunt abonneren op het snelste infokanaal van IT-BUSINESS.