Marianne Nickenig neemt EMEA-positie over bij Westcon-Comstor

In het kader van een reorganisatie wordt Marianne Nickenig gepromoveerd tot Vice President Collaboration & Networking EMEA bij Westcon-Comstor. Robert Jung neemt de leiding over van de divisies Collaboration, Networking en Cybersecurity in de DACH-regio.

De distributeur Westcon-Comstor heeft op EMEA-niveau twee nieuwe business units gevormd voor Collaboration & Networking en voor Cybersecurity. Zij moeten de verkoop in de landen ondersteunen met speciale teams van deskundigen. Een van de twee eenheden wordt geleid door Marianne Nickenig, die daarmee is bevorderd tot Vice President Westcon Collaboration & Networking EMEA. Tot nu toe was de UCC-deskundige als algemeen directeur bij de VAD verantwoordelijk voor de business unit Collaboration in het Duitstalige gebied en Oost-Europa.

Robert Jung is nu verantwoordelijk voor de businessunits Collaboration, Networking en Cybersecurity in de DACH-regio.

Robert Jung is nu verantwoordelijk voor de businessunits Collaboration, Networking en Cybersecurity in de DACH-regio.

Aan het hoofd van de Cybersecurity-unit komt Daniel Hurel te staan, die tot nu toe verantwoordelijk was voor de verkoop van beveiligingsproducten in heel Europa bij de zusterdivisie Comstor. In het kader van de reorganisatie zal ook Robert Jung, voorheen Managing Director Westcon Security DACH, een nieuwe taak krijgen. De IT-beveiligingsexpert is nu verantwoordelijk voor de nieuw gevormde cluster van de business units Collaboration, Networking en Cybersecurity in Duitstalige landen.

Wijziging in paradigma

Westcon-Comstor zegt dat de nieuwe business units, die zijn uitgerust met technische experts en verkoopmiddelen, een reactie zijn op veranderingen in de markt. Zo worden cloud- en managed services-aanbiedingen steeds belangrijker in zowel het samenwerkings- als het beveiligingssegment. “Met de juiste ondersteuning zal het kanaal duurzaam profiteren van de paradigmaverschuivingen in onze industrie”, is David Grant, Chief Operating Officer bij Westcon International, ervan overtuigd.

Marianne Nickenig trad in het najaar van 2013 in dienst bij Westcon-Comstor, waar zij de leiding over de UCC-activiteiten in de DACH-regio op zich nam. De manager was voorheen werkzaam bij concurrent Scansource. Nickenig werkt al bijna 25 jaar in de ICT-industrie.

Robert Jung trad eind 2011 in dienst bij Westcon-Comstor en is sindsdien bij de VAD verantwoordelijk voor de beveiligingsactiviteiten in de DACH-regio. Jung trad toe tot de internationale groep in het kader van de overname van de in Paderborn gevestigde distributeur Entrada, waarvan hij de activiteiten 15 jaar lang had geleid.

Robert Jung werkt sinds eind 2011 bij Westcon-Comstor.