Tech Data brengt NordVPN in Duitsland op de markt

Distributeur Tech Data heeft de gegevensbeschermings- en beveiligingsoplossing NordVPN aan zijn portfolio toegevoegd. De gespecialiseerde retailpartners van het in München gevestigde bedrijf kunnen het product nu kopen via zijn softwareplatform InTouch.

De claim van de makers van NordVPN is om het internet te beschermen tegen censuur en surveillance. Op die manier willen zij Tim Berners-Lee’s oorspronkelijke visie van een volledig open netwerk verwezenlijken. Tech Data neemt de VPN-oplossing nu op in zijn portfolio en brengt het op de markt als exclusieve distributiepartner in Duitsland. Gespecialiseerde dealers kunnen het product verkrijgen via InTouch, het softwareplatform van het in München gevestigde bedrijf.

NordVPN is ontworpen om gebruikers toegang te geven tot een privé en veilig internet. Alle gangbare eindapparaten (pc’s, smartphones, smart-tv’s) en platforms (Windows, MacOS, Linux, Android, iOS) worden ondersteund. De dienst verbergt alle online activiteiten voor derden, waaronder fraudeurs of opdringerige adverteerders, door het internetverkeer te versleutelen. In totaal zijn er momenteel 5.450 VPN-servers beschikbaar voor inbelverbindingen in 59 landen, waarvan 200 op de twee Duitse locaties in Berlijn en Frankfurt / Main. NordVPN heeft wereldwijd meer dan 14 miljoen gebruikers.

Voor hem staat het aanbod voor “het consequente behoud van waarden en voor doordachte en moderne productoplossingen”, aldus Stefan Bichler, Director Software & Solutions bij Tech Data, over het sluiten van het contract. Naast de mogelijkheid om “openbare netwerken bruikbaar te maken voor privédoeleinden binnen een veilig kader”, waardeert de manager het gebruiksgemak van NordVPN.

Oorsprong in Litouwen

Volgens de oprichtingslegende werd de VPN-oplossing in 2012 gelanceerd door Litouwse jongensvrienden die zich bezighielden met waarden als vertrouwen, betrouwbaarheid en innovatie. De organisatorische structuren achter het product zijn op het eerste gezicht niet duidelijk. Het bedrijf dat NordVPN levert heet Tefincom. Extern opereert het sinds 2017 onder het merk NordSec en biedt het nu ook andere oplossingen voor gegevensbescherming en -beveiliging, zoals een cloudopslagdienst met bestandsversleuteling (NordLocker) of een wachtwoordmanager (NordPass).

Kantoren van NordSec zijn gevestigd in Litouwen, het Verenigd Koninkrijk, de VS, Zwitserland en Cyprus. Het hoofdkantoor van de onderneming is gevestigd in Panama. Daar kan de provider niet wettelijk worden gedwongen om klantgegevens te delen met autoriteiten, omdat de Centraal-Amerikaanse staat zich niet heeft aangesloten bij de relevante internationale overeenkomsten.

Voor meer informatie over het VPN-aanbod kunnen gespecialiseerde retailpartners contact opnemen met de software-experts van Tech Data, per e-mail of per telefoon op 089 4700 3004.