Hoe verwijder je berichten die zijn verzonden op WhatsApp, Messenger en Instagram

Iedereen kan een fout maken bij het verzenden van een bericht op sociale media of messaging-apps, dus hier is hoe je een gênante tekst verwijdert

Een gênante spelfout, een verkeerde identiteit of een bericht dat op het verkeerde moment is verzonden en waar we spijt van hebben. Er zijn een bijna oneindig aantal redenen om een tekst te willen verwijderen die is verzonden in een chat op een berichten-app. Hier is hoe je het doet op Facebook Messenger, WhatsApp en andere populaire apps vandaag. 

Het verwijderen van een bericht waar je spijt van hebt is een heel eenvoudige handeling op bijna alle apps en ook op de grote sociale media. In zowel WhatsApp als Facebook Messenger lijken de stappen ook erg op elkaar. Beide toepassingen maken immers deel uit van de “Facebook-groep”. Zoals vaak het geval is met instant messaging applicaties, is er in WhatsApp en Messenger een korte periode om berichten te verwijderen die per ongeluk zijn verzonden. Maar laten we nu ter zake komen en service voor service bekijken hoe je een per ongeluk verzonden bericht of post in onze meest gebruikte apps kunt verwijderen.

Facebook Messenger

Laten we beginnen met Facebooks geïntegreerde messaging-app, Messenger. Nog maar enkele weken geleden heeft Facebook besloten zijn gebruikers een functie te geven om berichten die per vergissing zijn verstuurd of waarvan men spijt heeft, binnen 10 minuten te verwijderen. In Messenger kunnen we elk type verzonden bericht verwijderen, van foto’s tot video’s tot sms’jes. Het verwijderen van een bericht in Messenger gaat op dezelfde manier als in WhatsApp. Klik gewoon op de tekst die u wilt verwijderen en selecteer Alles verwijderen in het pop-up menu. Fluitje van een cent.

Instagram

Op Instagram kun je berichten verwijderen die zijn verzonden in de Direct-sectie. In principe het direct message gedeelte dat steeds belangrijker wordt binnen de sociale media voor foto’s. Het is hier ook heel gemakkelijk om een bericht te wissen. We gaan naar de Direct sectie, selecteren de chat waar het bericht staat dat we willen verwijderen en drukken dan op de tekst in kwestie. Een pop-up menu zal verschijnen en van daaruit moeten we de optie “Verzenden ongedaan maken” selecteren, en we zullen het lastige bericht verwijderen.

WhatsApp

We sluiten deze gids af met de meest gebruikte berichtentoepassing van allemaal. WhatsApp. Een bericht verwijderen op WhatsApp is heel eenvoudig. We gaan naar de chat waar tekst staat die ons niet bevalt, selecteren die door er met uw vinger op te drukken en in het pop-up menu tikken we op de optie Alles verwijderen. Opgelet, zowel op WhatsApp, Instagram als Facebook Messenger wordt de gebruiker of worden de gebruikers met wie wij chatten op de hoogte gebracht via een bericht dat wij een bericht hebben verwijderd. Dit is echter nog steeds een klein probleem vergeleken met een gênante boodschap.