Hoe verwijder je verzonden berichten op Messenger

Eindelijk kun je verzonden berichten op Facebook Messenger verwijderen. Zo verwijder je een bericht binnen tien minuten na verzending

Facebook heeft geweldig nieuws geïntroduceerd voor alle abonnees. Het is nu mogelijk om berichten die via Messenger zijn verzonden te verwijderen, zolang dit maar binnen 10 minuten na verzending gebeurt. De mogelijkheid om chatgesprekken te verwijderen bestaat al langer, maar die verdwenen alleen voor de afzender.

Nu kunnen berichten voor iedereen worden verwijderd. Het was Mark Zuckerberg die in april 2018 als eerste gebruik maakte van deze functie. Destijds werd ontdekt dat de Facebook CEO enkele zinnen had verwijderd die compromitterend konden zijn voor zijn bedrijf. De ontstane controverse heeft hem ervan overtuigd de mogelijkheid tot alle leden uit te breiden, ten einde discriminatie te voorkomen en de ontevredenheid de kop in te drukken. Sinds begin februari kunnen alle gebruikers, ook Italiaanse, zinnen en inhoud verwijderen die via chat zijn verzonden. Laten we eens kijken hoe je een bericht kunt verwijderen dat is verzonden via Facebook Messenger.

Hoe verwijder je een bericht dat is verzonden via Messenger

De berichten-app levert elke dag ongeveer 100 miljard berichten af, waarbij allerlei soorten inhoud, van foto’s tot audiobestanden, nog niet zijn meegerekend. Tot voor kort was het niet mogelijk om ook maar één woord uit online gesprekken te verwijderen. Tot Mark Zuckerberg in het najaar van 2018 een nieuwe functie aankondigde: de mogelijkheid om terug te gaan en op Messenger-chat verstuurde communicatie te verwijderen.

Dit doen is heel eenvoudig, het proces is vergelijkbaar met dat van WhatsApp. U houdt het verzonden bericht ingedrukt dat u wilt verwijderen, en tikt op Verwijderen. Dit opent een venster waarin u kunt kiezen tussen twee opties Remove for all of Remove for you. Om het bericht voor beide partijen onzichtbaar te maken, kiest u de eerste optie, vergezeld van de volgende waarschuwing: “U verwijdert dit bericht permanent voor alle chat-leden, die kunnen zien dat u het bericht hebt verwijderd en het toch melden.”

In feite zal op dit moment niemand de zin kunnen lezen, maar in plaats daarvan zullen de woorden “de gebruiker heeft het bericht verwijderd” verschijnen en voor iedereen zichtbaar zijn. Met andere woorden, de ontvanger wordt nog steeds geïnformeerd over het verwijderen van de tekst door de verzender.

De update is al beschikbaar in de Facebook Messenger-app. Desondanks kunnen sommige gebruikers de functie nog steeds niet bekijken. Maar maak je geen zorgen, het is slechts een kwestie van tijd. Het advies is om de Google Play Store en App Store te controleren op nieuwe app-updates.