Wat is een fitbit-horloge?

De Fitbit is een draagbaar computerapparaat. Het is een fitnessband die om de pols van een persoon wordt gedragen en is ontworpen om fysieke activiteit te volgen. Fitbit-apparaten zijn ontworpen om belangrijke gezondheids- en activiteitsmarkeringen bij te houden, waaronder hartslag, slaapkwaliteit en het aantal gelopen stappen. Het toestel is vergelijkbaar met de Apple Watch en de stopgezette Microsoft Band.

Fitbit-functies en prijzen

Originele apparaten worden in een zak op kleding geklemd en voelen beweging. Basisgezondheidsmonitoring kan de genomen stappen volgen en in combinatie met gebruikersgegevens basisberekeningen uitvoeren voor zaken als verbrande calorieën of de duur van de activiteit. Nieuwere apparaten zijn een fitnessband die naast een activiteitstracker ook als een smartwatch werkt. Deze apparaten volgen de hartslag, het tempo, de afstand, het gewicht, de body mass index en meer van een gebruiker.

Afbeelding: Fitbit Surge

Fitbits synchroniseert draadloos met pc’s en smartphones om gedetailleerde grafieken en diagrammen weer te geven die overal toegankelijk zijn, zodat gebruikers voortgangsrapporten kunnen krijgen, trainingen kunnen krijgen, eten kunnen opnemen, toegang kunnen krijgen tot slaapgrafieken en om statistieken te delen en te concurreren met anderen.

Fitbits gebruiken ingebouwde of verbonden gps voor veel afstands- en volgfuncties. Het kan ook verbinding maken met een smartphone en gebruikers waarschuwen voor inkomende oproepen en sms-berichten. De apparaten zijn gecategoriseerd op basis van een fitnessniveau: dagelijks, actief en prestatie. De basisclips voor activiteiten (Fitbit Zip) beginnen bij $ 69.99 en gaan tot $ 299.95 voor het Fitbit Blaze-fitnesshorloge.