Help@Work voor iOS door TeamViewer

TeamViewer is al sinds 2015 geïntegreerd in MobileIron om afstandsbedieningsfuncties voor Android-apparaten te bieden. Met de nieuwe versie Help@Work voor iOS krijgen beheerders nu ook de mogelijkheid om iOS-apparaten van hun klanten op afstand te ondersteunen.

Met Help@Work voor iOS moeten beheerders een verzoek voor een remote view sessie naar de eindgebruiker kunnen sturen zonder dat de eindgebruiker complexe voorconfiguratie hoeft uit te voeren. Volgens TeamViewer biedt Help@Work voor iOS de volgende voordelen:

  • IT-experts kunnen eenvoudig verbinding maken met iOS-apparaten en problemen sneller oplossen – voorheen moest de klant handmatig de MobileIron-app starten om binnenkomende verzoeken te bekijken.
  • Met deze update is er nu een gemeenschappelijke interface en flow voor het maken van verbinding met iOS- en Android-apparaten.
  • Met de TeamViewer-oplossing kunnen ondersteuningsmedewerkers nu automatisch een eerste overzicht krijgen van CPU, geheugen, batterij en opslagruimte, evenals belangrijke apparaatgegevens (zoals besturingssysteem en hardwareversies) wanneer een verbinding tot stand wordt gebracht, zonder dat de gebruiker verdere actie hoeft te ondernemen.