Fitbit Premium, de abonnementsdienst die je helpt afvallen

Fitbit Premium is een abonnementsdienst die tips geeft over hoe je kunt afvallen en hoe je kunt sporten. Beschikbaar vanaf september, maar niet in Italië

Om af te vallen, moet je niet alleen technologische apparaten gebruiken die onze lichamelijke activiteit in de gaten houden, maar ook de juiste apps. Fitbit, een bedrijf dat gespecialiseerd is op dit gebied, is nog verder gegaan en heeft een abonnementsdienst gepresenteerd die bedoeld is om de vorm en de gezondheid van de gebruikers te verbeteren. Het heet Fitbit Premium en het neemt de voormalige Fitbit Coach smartphone app over. Het doel is hetzelfde: gebruikers helpen gewicht te verliezen door fysieke activiteit.

De Fitbit Premium, die samen met de nieuwe Versa 2 smartwatch wordt onthuld, stelt gebruikers in staat gepersonaliseerde tips te ontvangen over lichaamsbeweging, voeding, slaap en levensstijl. Suggesties op basis van de fysieke kenmerken van de gebruiker (lengte, leeftijd, gewicht) en biometrische gegevens die zijn verzameld door Fitbit-apparaten (de smart bands, smart watches en Aria 2 smart scale). De gebruiker krijgt ook uitdagingen en gepersonaliseerde programma’s op basis van zijn voorkeuren (ik hou van hardlopen, ik hou niet van wandelen…) die ook rekening houden met eventuele gezondheidsproblemen.

Fitbit Premium: app voor afslanken

Fitbit Premium is een evolutie van de bestaande Fitbit Coach-app, die voor €43,99 per jaar onbeperkte gepersonaliseerde video-oefeningen en audio-coachingsessies aanbood. Wat Coach niet had, maar wat Premium wel zal hebben, zijn motiverende programma’s en meer personalisatie.

Personal Trainer-abonnement

De Fitbit Premium-dienst is gebaseerd op een abonnement. Wie al een Fitbit-account heeft, kan zich abonneren voor 9,99 dollar per maand (of 79,99 dollar per jaar, als hij geld wil besparen). In vergelijking met de gratis basisaccount biedt de premium account ook nauwkeurigere en diepgaandere statistieken en tips over duizenden oefeningen, zodat u kunt trainen zonder dat u zich ooit hoeft te vervelen. U kunt ook uw slaap monitoren, recepten lezen en andere inhoud om u te helpen fit te blijven. Fitbit beweert ook dat zijn premium service je niet alleen in staat zal stellen om gewicht te verliezen en spiermassa te winnen, maar zelfs om diabetes op afstand te houden door middel van een een-op-een coachingsprogramma dat in 2020 komt. Alles wordt gepersonaliseerd volgens uw lichaam: lengte, gewicht, lichaamsvetpercentage. De enige beperking is natuurlijk het gebruik van Fitbit-apparaten om biometrische gegevens te verzamelen. Fitbit Premium wordt dus een gesloten ecosysteem.

Fitbit Premium: wanneer het in Italië arriveert

Fitbit Premium komt in september in 17 landen, waaronder Italië niet aanwezig is. In Italië zullen we moeten wachten tot begin 2020 en het is niet zeker dat alle beloofde functies in de Italiaanse versie van de dienst zullen worden geïntegreerd. De Italiaanse wet is zeer strikt over wie (en hoe) advies mag geven over fysieke training en dieet.