Samsung Galaxy S21 FE is klaar: hier zijn de specs

Na een zeer lange en bewogen opbouw is de Samsung Galaxy S21 FE eindelijk klaar: hier is hoe het toestel eruit zal zien

Nu zijn we er: Samsung Galaxy S21 FE is klaar. Na maanden van tegenstrijdige geruchten over het lot van een project dat eerst in de zomer en vervolgens in de herfst zou worden gelanceerd, en op een gegeven moment zelfs werd geannuleerd, lijkt het er nu op dat alles klaar is om op de markt te komen.

De karakteristieke kenmerken van Samsung’s Fan Edition zijn geschetst, en de laatste geruchten geven ons een vrij nauwkeurig “beeld” van de Galaxy S21 FE waaruit we verschillende stukjes informatie kunnen putten. En het lijkt erop dat Samsung zich wil “verontschuldigen” voor het wachten: als de Galaxy S21 FE in de zomer was uitgebracht, zou deze zijn geleverd met de op Android 11 gebaseerde gebruikersinterface, wat, met de drie gegarandeerde robotupdates van het bedrijf, ondersteuning voor maximaal Android 14 zou hebben betekend. In plaats daarvan heeft de smartphone vertraging opgelopen (behoorlijk wat) en zal Samsung hem leveren met Android 12, zodat u ook Android 15 zult ontvangen en dus een versie “wint”.

Samsung Galaxy S21 FE, hoe hij eruit zal zien

Volgens de laatste geruchten zal de Samsung Galaxy S21 FE worden aangedreven door twee verschillende chips, afhankelijk van de markten. Net als bij de vorige generatie heeft Samsung zich tot Qualcomm gewend om de productie van zijn Exynos-chips in de Galaxy S21 FE te integreren, dus afhankelijk van de markt zal het toestel worden aangeboden met ofwel de Snapdragon 888-chip (de top van de reeks voor 2021) of Samsung’s eigen Exynos 2100-chip, dezelfde chip die de Galaxy S21 Ultra aandrijft.

De prestaties van de twee chips zijn ruwweg vergelijkbaar, dus er zullen geen bevoordeelde of benadeelde markten zijn: de twee “gaan” dezelfde kant op. Het scherm van de Galaxy S21 FE wordt 6,4 inch met een 2X Dynamic AMOLED-paneel met 120 Hz, ondersteuning voor HDR10+ en een centraal geplaatste opening voor de 32 MP selfiecamera. Het glastype zal een grote stap vooruit zijn ten opzichte van zijn voorganger: voorheen werd Gorilla Glass 3 gebruikt, terwijl de Galaxy S21 FE voorzien zal zijn van Corning’s nieuwste (en meest duurzame) Gorilla Glass Victus.

Volgens de geruchten zal de Samsung Galaxy S21 FE beschikken over 6 of 8 GB RAM en 128 of 256 GB opslagruimte, afhankelijk van de gekozen configuratie, helaas niet uitbreidbaar. Wat de camera’s betreft, zullen er drie sensoren zijn: een 12-megapixel groothoeklens met f/1.8 diafragma, een 12-megapixel ultragroothoeklens met f/2.2 diafragma en een 8-megapixel telelens voor 3x optische zoom met f/2.4 diafragma. De Samsung Galaxy S21 FE zal ook IP68 gecertificeerd zijn ter bescherming tegen stof en vloeistoffen.

Het geruchte plaatje van de Samsung Galaxy S21 FE bevat een 4.500 mAh batterij met snelladen: bekabeld met 25 watt, draadloos met 15 watt.

Samsung Galaxy S21 FE, hoeveel gaat hij kosten

In eerste instantie hadden de geruchten een zeer hoge catalogusprijs voor de Galaxy S21 FE voorspeld. Niet zozeer in absolute zin, maar wel in relatie tot het feit dat diverse specificaties sterk lijken op die van de “standaard” Galaxy S21, waarvan de prijs enkele maanden na zijn debuut inmiddels behoorlijk is gedaald.

Ongelukkigerwijs hebben de meest recente geruchten dat gecorrigeerd, en hebben we het nu over een Europese prijs voor de Galaxy S21 FE van €649 voor de 128GB-variant en €699 voor de 256GB-variant. Afspraak in januari voor het debuut.